SD ser ut att göra ett bra EU-val
Jimmie Åkesson och SD går framåt. - Foto: Jessica Gow/TT

Ny mätning: Sverigedemokraterna går mot succéresultat

Sverigedemokraterna ser ut att gå mot ett riktigt superval nu i slutet av maj. Enligt en ny mätning har stödet nästan dubblats jämfört med 2014.


Du har väl inte missat att det börjar dra ihop sig mot EU-val? Den 26 maj är det dags för svenska folket att gå till valurnorna och bestämma vilka politiker som ska föra vår talan nere i EU-parlamentet. 

Allt eftersom valet närmar sig blir opinionsmätningarna fler och fler, och nu har en ny mätning kommit som visar att det verkar bli ett riktigt succéval för Sverigedemokraterna. 

I mätningen från Expressen/Demoskop får Sverigedemokraterna hala 19,3 procent. Det är nästan en fördubbling jämfört med resultatet från EU-valet 2014. 

Sämre går det för Liberalerna. L har under senaste tiden haft hög svansföring just i EU-frågor, men bland väljarna är känslorna för partiet minst sagt svala – L får bara 3,3 procent i Demoskop-mätningen

Även Feministiskt initiativ ser ut att gå mot ett fiaskoval. Det rosa partiet har bara en enda procent i nya mätningen. 


Succé för Ebba Busch Thor i ny mätning: Avståndet till M mindre än någonsin

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du rösta i EU-valet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.