Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny mätning: Sverigedemokraterna går mot succéresultat

- 25/04/2019, 09:01 -

Sverigedemokraterna ser ut att gå mot ett riktigt superval nu i slutet av maj. Enligt en ny mätning har stödet nästan dubblats jämfört med 2014.

Du har väl inte missat att det börjar dra ihop sig mot EU-val? Den 26 maj är det dags för svenska folket att gå till valurnorna och bestämma vilka politiker som ska föra vår talan nere i EU-parlamentet. 

Allt eftersom valet närmar sig blir opinionsmätningarna fler och fler, och nu har en ny mätning kommit som visar att det verkar bli ett riktigt succéval för Sverigedemokraterna

I mätningen från Expressen/Demoskop får Sverigedemokraterna hala 19,3 procent. Det är nästan en fördubbling jämfört med resultatet från EU-valet 2014. 

Sämre går det för Liberalerna. L har under senaste tiden haft hög svansföring just i EU-frågor, men bland väljarna är känslorna för partiet minst sagt svala – L får bara 3,3 procent i Demoskop-mätningen

Även Feministiskt initiativ ser ut att gå mot ett fiaskoval. Det rosa partiet har bara en enda procent i nya mätningen. 


Succé för Ebba Busch Thor i ny mätning: Avståndet till M mindre än någonsin

Tänker du rösta i EU-valet?