SD ser ut att göra ett bra EU-val
Jimmie Åkesson och SD går framåt. - Foto: Jessica Gow/TT

Ny mätning: Sverigedemokraterna går mot succéresultat

Sverigedemokraterna ser ut att gå mot ett riktigt superval nu i slutet av maj. Enligt en ny mätning har stödet nästan dubblats jämfört med 2014.


Du har väl inte missat att det börjar dra ihop sig mot EU-val? Den 26 maj är det dags för svenska folket att gå till valurnorna och bestämma vilka politiker som ska föra vår talan nere i EU-parlamentet. 

Allt eftersom valet närmar sig blir opinionsmätningarna fler och fler, och nu har en ny mätning kommit som visar att det verkar bli ett riktigt succéval för Sverigedemokraterna. 

I mätningen från Expressen/Demoskop får Sverigedemokraterna hala 19,3 procent. Det är nästan en fördubbling jämfört med resultatet från EU-valet 2014. 

Sämre går det för Liberalerna. L har under senaste tiden haft hög svansföring just i EU-frågor, men bland väljarna är känslorna för partiet minst sagt svala – L får bara 3,3 procent i Demoskop-mätningen

Även Feministiskt initiativ ser ut att gå mot ett fiaskoval. Det rosa partiet har bara en enda procent i nya mätningen. 


Succé för Ebba Busch Thor i ny mätning: Avståndet till M mindre än någonsin

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du rösta i EU-valet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Anhöriga släppta efter markmord

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

1 timme sedan
Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.