- Foto: TT/Unsplash

Nya MP-förslaget: Förbjud gruppsex för unga

En kommunpolitiker i Miljöpartiet vill förbjuda gruppsex bland personer som är under 18 år. I helgen ska partiet ta ställning angående förslaget.


Förbjud gruppsex för personer som är under 18. Det föreslår nu Miljöpartiets Per Öberg i ett förslag till partiets kongress i helgen. 

Miljöpartiet ska nu bestämma om man ska ställa sig bakom förslaget eller inte. 

Enligt Öberg ska förbudet göra så att gruppsex alltid räknas som sexuellt övergrepp om en person under 18 ingår – detta för att göra det lättare att döma i fall där ord står mot ord. 

MP-politikern vill sätta stopp för gruppsexandet bland unga (Shutterstock)

"Ett gruppsexförbud med person under 18 skulle på motsvarande vis vara lätt att hantera för domstolen", skriver Öberg i sin motion. 

Det framgår dock inte av förslaget om "gruppsex" gäller trekanter eller om man måste vara fyra eller fler för att det ska räknas. 

Partiledningen vill se att motionen avslås, eftersom man inte vill lägga sig i hur personer över 15 har sex. 

Det är inte så vanligt med sex-förslag från politiker. Men ibland händer det. För ett par år sen uppmanade en minister folk att ha mer högljutt sex – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du förbjuda gruppsex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.