Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya MP-förslaget: Förbjud gruppsex för unga

- 03/05/2019, 15:13 -

En kommunpolitiker i Miljöpartiet vill förbjuda gruppsex bland personer som är under 18 år. I helgen ska partiet ta ställning angående förslaget.

Förbjud gruppsex för personer som är under 18. Det föreslår nu Miljöpartiets Per Öberg i ett förslag till partiets kongress i helgen. 

Miljöpartiet ska nu bestämma om man ska ställa sig bakom förslaget eller inte. 

Enligt Öberg ska förbudet göra så att gruppsex alltid räknas som sexuellt övergrepp om en person under 18 ingår – detta för att göra det lättare att döma i fall där ord står mot ord. 

Gruppsex
MP-politikern vill sätta stopp för gruppsexandet bland unga (Shutterstock)

"Ett gruppsexförbud med person under 18 skulle på motsvarande vis vara lätt att hantera för domstolen", skriver Öberg i sin motion. 

Det framgår dock inte av förslaget om "gruppsex" gäller trekanter eller om man måste vara fyra eller fler för att det ska räknas. 

Partiledningen vill se att motionen avslås, eftersom man inte vill lägga sig i hur personer över 15 har sex. 

Det är inte så vanligt med sex-förslag från politiker. Men ibland händer det. För ett par år sen uppmanade en minister folk att ha mer högljutt sex – läs mer om det här!

Vill du förbjuda gruppsex?