Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här hånskrattar Ulf Kristersson åt Löfven: "Patetiskt!"

- 05/05/2019, 21:17 -

I kvällens partiledardebatt blev det hätsk stämning när Moderaternas Ulf Kristersson hånskrattade åt Löfvens uttalande.

På söndagen var det dags för SVT:s stora partiledardebatt. 

Men med tanke på att det bara är tre veckor kvar till EU-valet så handlade väldigt mycket om hur politiken ser ut i Sverige, och hur Sverige styrs. 

Statsminister Stefan Löfven attackerades friskt från både höger och vänster, men en av de syrligaste reaktionerna kom från Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare. 

Det var när Stefan Löfven riktade sig mot V-ledaren Jonas Sjöstedt och menade att Vänsterpartiet borde stötta den socialdemokratiska regeringen för att slippa högerpolitik, som Kristersson brast ut i ett hånskratt.

– Säger statsministern som systematiskt tvingas genomföra politik han egentligen hatar. Tänk om vi hade tagit bort värnskatten, vilket ramaskri det skulle bli från Socialdemokraterna då. Det här är ju patetiskt, sa då Ulf Kristersson. 

Skrattet verkade skapa konstig stämning i tv-studion, men fick Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att dra på smilbanden: 

Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor (SVT)

Även Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson verkar tycka att Stefan Löfven har gått för långt till höger. 

– Det måste vara den högsta formen av hyckleri som någonsin kommit från Regeringskansliet här i Sverige, sa  Jimmie Åkesson.  

"Tar det med en stor nypa salt"

Precis innan debatten fick Ulf Kristersson frågan av Nyheter24 om hur det känns med de dåliga opinionssiffrorna. Ett par mätningar har nu visat att Kristerssons siffror är sämre än när Anna Kinberg Batra tvingades avgå 2017. 

Men M-ledaren verkar ta det hela med ro. 

– Opinionen går alltid uppåt och neråt. Det är tre år kvar till nästa riksdagsval, opinionsmätningar har jag alltid tagit med en stor nypa salt, både goda och dåliga, sa Kristersson till Nyheter24 precis innan debatten. 

"Kan inte sitta i ett hörn"

Stefan Löfven själv har inte så mycket att säga om själva skrattattacken, men tycker det är viktigt att framhålla att Sverige måste ha en regering. 

– Om alla partier sätter sig i varsitt hörn och säger ”vi vill bara ha det precis som vil vill”, då blir det ingen regering, då styrs inte Sverige. För oss var det viktigt att visa att vi kan ha en regering och att Sverige kan styras, säger statsministern till Nyheter24 efter debatten. 

Men vad tyckte du om hånskrattet?

– Jag såg det inte, så jag kan inte tycka så mycket. 

MER POLITIK: "Därför är "LSD"-turnén redan ett fiasko för Jimmie Åkesson"

Håller du med Kristersson?