Jimmie Åkesson
Jimmie Åkesson vann debatten överlägset, enligt läsarna. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Läsarnas dom: Jimmie Åkesson vann partiledardebatten

Det blev en överlägsen seger för Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i söndagens partiledardebatt i SVT – åtminstone om man får tro Nyheter24:s läsare.


Söndagkvällens partilledardebatt på SVT blev en högljudd och hätsk historia – men vem vann egentligen?

När Nyheter24:s läsare fick säga sitt precis efter debatten och gå in på sajten och rösta var det ingen annan än Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som tog hem omröstningen. 

Efter sändningen röstade drygt tusen personer i omröstningen, och över hälften tyckte att Jimmie Åkesson var den som vunnit debatten. 

Jimmie Åkesson hamnade i bråk ett par gånger med flera av de andra partiledarna, bland annat med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, när Sjöstedt kallade Åkesson "brun". 

– Sluta kalla mig brun, det är så ovärdigt, sa Jimmie Åkesson i debatten. 

Att benämna någon som "brun" i politiken är en anspelning på de tyska nazisternas bruna skjortor under 30-talet. 

Ebba Busch Thor näst bäst

På andra plats hittar vi Ebba Busch Thor med knappt 20 procent av rösterna. 

Tredjeplatsen kneps av statsminister Stefan Löfven, tätt följd av Jonas Sjöstedt. Moderaternas Ulf Kristersson lyckades bara få fyra procent av läsarnas röster. 

Sämst under kvällen verkar Isabella Lövin och Jan Björklund ha varit, som bara fick två procent av rösterna var. 

Märkliga klippet från debatten: Här hånskrattar Ulf Kristersson åt Stefan Löfvens ord

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Åkesson var bäst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

1 timme sedan
För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

1 timme sedan
Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.