Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hård kritik mot SD-kampanj : "Historieförfalskning I Goebbels anda"

- 14/05/2019, 15:25 -

Sverigedemokraterna hävdar att Socialdemokraterna spelade en avgörande roll under andra världskriget. Nu ryter Morgan Johansson ifrån.

På tisdagsmorgonen avslöjade Sverigedemokraterna sitt tema i den reklamkampanj partiet kommer att köra inför EU-valet om knappt två veckor. 

"Det är inte första gången som sossarna hjälper Tyskland att ta över Europa", skriver SD på stora affischer i Stockholms tunnelbana, och på Facebook skriver partiet att Socialdemokraterna i Europa nu bygger ett "nytt imperium". 

Men nu får reklamkampanjen hård kritik. 

"Vilken bottenlöst vidrig kampanj av Sverigedemokraterna. Grovt historielös och osmaklig exploatering av Förintelsen för att tvätta bort sitt eget partis smutsiga historia", skriver Centerpartiets Anna Simon-Karlsson på Twitter. 

"Tecken på oro i SD"

Justitieminister Morgan Johansson riktar också hård kritik mot Sverigedemokraterna. 

"SD bedriver nu ren historieförfalskning i Goebbels anda. När Hitler gjorde sig till diktator i Tyskland 1933 så var det ett parti som röstade emot: socialdemokraterna. Tusentals socialdemokrater och fackföreningsmän drevs i exil eller dödades i nazisternas koncentrationsläger", skriver Johansson på Twitter.

Morgan Johansson på Twitter.

Han fortsätter: 

"Annat kan man säga om SD, som grundades av en f d SS-man som arbetat för nazisterna under kriget.
Det är en vämjelig kampanj, men det är också ett tecken på en oro i SD över att det inte går så bra. Då tar extremisterna över helt".

ANALYS: Politikerna är fjantigare än någonsin – det är så att man skäms