Jimmie Åkesson Kristina Winberg
Jimmie Åkesson går till angrepp. - Foto: Stina Stjernkvist / Björn Lindgren/TT

Jimmie Åkesson går till attack mot Kristina Winberg

Kristina Winberg avslöjade övergrepp inom SD – och fick sparken. Nu berättar Jimmie Åkesson om sin syn på saken.


Sexskandalen nom Sverigedemokraterna fortsätter. 

Nu på morgonen avslöjade Expressen att EU-toppen inom SD, Peter Lundgren, ska ha begått ett sexuellt övergrepp på en fest, där han tagit en kvinna på brösten

– Jag tog henne nog på brösten när vi satt där, vi var ganska fulla den kvällen, och hon puttade undan händerna, säger Lundgren själv till Expressen. 

Men partier kommer inte vidta åtgärder mot Lundgren. Istället sparkar man EU-parlamentarikern Kristina Winberg, för att hon avslöjat tafsandet. 

Petningen av Winberg har väckt starka känslor, men nu väljer partiledaren att gå till attack mot Kristina Winberg, och menar att hon får skylla sig själv. 

– Hon har visat att hon inte vill vara en del av partiet, säger han till Expressen.

På en inspelning ska kvinnan som utsatts för övergreppet pratat om händelsen, och sagt att hon greps av panik. Men Åkesson menar att man lyssnat på kvinnan.

– Vi har under helgen haft kontakt med den berörda kvinnan och fäst 100 procent vikt av hur hon beskriver det här, och så har vi hanterat det efter det. Vi har lyssnat på henne, säger Åkesson till Expressen

Han menar också att man har förtroende för Lundgren, och att petningen av Winberg, bara en veckan före EU-valet, har med andra saker att göra.

I ett skriftligt uttalande till Expressen skriver den utsatta kvinnan att det hela är "utagerat sen längre". 

"Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare", skriver hon till Expressen. 

Peter Lundgren har erkänt övergreppet – läs hans version här

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Jimmie Åkesson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina-stöd bromsas i EU

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.