Söndag 9 Maj
Stockholm

Efter Löfvens lönelyft – här är Kristerssons nya superlön

Så mycket tjänar Kristersson efter löneökningen
Här är Kristerssons nya superlön. Foto: Jessica Gow TT/TT

Det är inte bara Stefan Löfven som får ett rejält lönelyft den första juli. Nu kan Nyheter24 avslöja att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson också får en löneökning med start nästa månad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den första juli får statsminister Stefan Löfven tillsammans med sina ministrar ett rejält lönelyft. Det efter att riksdagens Statsarvodesnämnd, på uppdrag av riksdagen, beslutat det den 14 juni. Här har vi skrivit allt om beslutet.

I och med beslutet kommer Löfven att dra in hela 176 000 kronor i månaden, ett lyft på 4 000 kronor. Ministrarna får en löneökning på 3000 kronor från 136 000 kronor till 139 000 kronor.

Kristersson får även han en löneförhöjning. Bildkälla: Anders Wiklund TT/TT

Kristersson får ett lyft

Men det är inte bara Löfven som kan stoltsera med en löneökning nu den första juli. Nu kan Nyheter24 avslöja att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, även han kommer att få ett rejält lönelyft.

Hur mycket då? Jo – exakt lika mycket. Det är så att Moderaterna har en intern bestämmelse som betyder att partiledaren alltid ska matcha statsministerns arvode.

– Det stämmer att lönerna matchas. En moderat partiledare leder oppositionen och är därför alltid en kandidat till statsministerposten, skriver Moderaternas pressavdelning i ett mail till Nyheter24.

Vilket innebär att statsministerns och Ulf Kristerssons årslöner kommer att ligga på 2 112 000 kronor. 

De nya lönerna gäller från den första juli 2019.

MER: Stefan Löfven om sin lönehöjning: "Det är en väldigt hög lön"

Tjänar våra politiker för mycket?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela