Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor vill att invandrare ska bli svenskar. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Ebba Busch Thors besked till invandrare: "Bli svenskar"

Människor får gärna komma till Sverige – om de blir svenskar. Det menar nu Kristdemokraternas Ebba Busch Thor i en ny debattartikel.


Kristdemokraterna vill att invandringen ska minska, och att de som kommer till Sverige ska "bli svenskar". 

Det är kärnan i en debattartikel som partiledaren Ebba Busch Thor idag skrivit i Aftonbladet. 

Busch Thor skriver att hon vill ha samhällsorientering och språkundervisning från dag ett i Sverige – tidigare har Moderaterna kommit med samma förslag. 

Dock menar Ebba Busch Thor att den som kommer till Sverige får fel signaler av samhället, och att politiken i Sverige blivit "en slags smältdegel av kulturella uttryck som inte tar hänsyn till den historia och de traditioner som finns här".

"Bli svenskar"

Som exempel på detta tar KD-ledaren upp könsuppdelade badtider som något som inte passar in i Sverige – det är också det enda exemplet hon tar upp. 

Hon menar att Sverige ska välkomna invandrare, men att man inte kan vara osvensk i det här landet, i ett utspel som för tankarna till Sverigedemokraternas assimileringspolitik.

"Men Sverige har också sin historia. Var stolta över och bejaka era ursprung och ursprungsländer, men bli svenskar", skriver Ebba Busch Thor i debattartikeln.

Hon skriver också att "mångkulturalismen som politiskt projekt är mogen för slutförvaring".

Nyligen uttalade sig EBT just om närmandet till SD – här kan du se vad hon sa.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Busch Thor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.