Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thors besked till invandrare: "Bli svenskar"

- 06/07/2019, 09:17 -

Människor får gärna komma till Sverige – om de blir svenskar. Det menar nu Kristdemokraternas Ebba Busch Thor i en ny debattartikel.

Kristdemokraterna vill att invandringen ska minska, och att de som kommer till Sverige ska "bli svenskar". 

Det är kärnan i en debattartikel som partiledaren Ebba Busch Thor idag skrivit i Aftonbladet. 

Busch Thor skriver att hon vill ha samhällsorientering och språkundervisning från dag ett i Sverige – tidigare har Moderaterna kommit med samma förslag. 

Dock menar Ebba Busch Thor att den som kommer till Sverige får fel signaler av samhället, och att politiken i Sverige blivit "en slags smältdegel av kulturella uttryck som inte tar hänsyn till den historia och de traditioner som finns här".

"Bli svenskar"

Som exempel på detta tar KD-ledaren upp könsuppdelade badtider som något som inte passar in i Sverige – det är också det enda exemplet hon tar upp. 

Hon menar att Sverige ska välkomna invandrare, men att man inte kan vara osvensk i det här landet, i ett utspel som för tankarna till Sverigedemokraternas assimileringspolitik.

"Men Sverige har också sin historia. Var stolta över och bejaka era ursprung och ursprungsländer, men bli svenskar", skriver Ebba Busch Thor i debattartikeln.

Hon skriver också att "mångkulturalismen som politiskt projekt är mogen för slutförvaring".

Nyligen uttalade sig EBT just om närmandet till SD – här kan du se vad hon sa.

Håller du med Busch Thor?