Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor om närmandet till SD: "Rimligt"

- 04/07/2019, 19:32

Ebba Busch Thor ser inga som helst problem med att äta lunch med Jimmie Åkesson – och menar att det är C och L:s fel att Alliansen inte funkar.

För något år sen hade det varit otänkbart – nu låter det som att det är det mest naturliga som finns. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor försvarar idag den lunch hon hade tidigare i veckan med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Lunchen fick stor uppmärksamhet efter att Busch Thor lagt upp en bild på Facebook. 

Under veckan har Kd-ledaren fått skarp kritik från framför allt Centerpartiet och Liberalerna, men nu biter hon tillbaka, och menar att det största hindret för en borgerlig regering är att C och L stöttar Socialdemokraterna.

– Jag tycker väl att det är rimligt att två vuxna människor som är demokratiskt invalda i Sverige högsta beslutande församling ska kunna äta lunch tillsammans och föra en diskussion, säger Ebba Busch Thor till Expressen. 

Hon menar dock att lunchen inte ska ses som en politisk förhandling, utan mer ett samtal. 

– Som sagt, det här var ingen förhandling utan det var ett lunchmöte och då har jag varit öppen med vilka frågor som vi passade på att diskutera, säger hon till Expressen.

Gillar du Ebba Busch Thor?