Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor ställer krav på Sverigedemokraterna

- 05/09/2019, 08:56

Det tog nio år. Men nu har Sverigedemokraterna hamnat i maktens centrum i nya migrationsförhandlingarna. Men nu kommer krav från Kristdemokraterna.

Just nu sitter riksdagspartierna i förhandlingar om hur migrationspolitiken ska se ut de närmsta åren. 

Det som är speciellt med just dessa förhandlingar är att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson sitter med. 

Sverigedemokraterna har gått in i förhandlingarna med ett krav på stoppad asylinvandring, ett mål som lär vara svårt för partiet att nå. 

Och nu kommer krav på SD från Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att Åkesson måste ta förhandlingarna på allvar även om han inte får exakt som han vill. 

– Den stora frågan är om SD verkligen vill komma överens eller om de bara tänker vara med ett tag för syns skull och sedan rusa ut och smälla igen dörren, säger Ebba Busch Thor i en intervju med Expressen. 

Kristdemokraterna själva vill ha hårdare försörjningskrav vid anhöriginvandring. Nu söker Busch Thor enighet med just Sverigedemokraterna i den frågan. 

Hon fortsätter: 

– De säger gång på gång att de är beredda att ta ansvar. Och nu kommer för första gången på nio år möjligheten att ta det ansvaret. Vill de det eller inte?

Och ja, politikerna kommer ha gott om tid att förhandla och prata, Inte förrän 15 augusti 2020 ska migrationskommittén presentera sina förslag.