Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Bali till attack mot Carl Bildt: "Extremt mycket fel"

- 07/09/2019, 16:30 -

I slutet av augusti ​kritiserade Hanif Bali sin partikamrat Carl Bildt på Twitter. Något som slutade med att Bali blev petad från sina två suppleantuppdrag i riksdagen​. Dagen efter bad Bali om ursäkt – men nu ger han sig på Bildt igen.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali publicerade den 20 augusti ett Twitter-inlägg som upprörde många partikamrater.

I Inlägget kritiserade han före detta statsminister och utrikesminister Carl Bildt (M) för sin öppenhet mot den iranska utrikesminister Javad Zarifs, som då var på Sverigebesök. 

Nu ger sig Bali på Bildt igen, trots att det förra gången kostade honom två suppleantuppdrag i riksdagen.

"Spridit rena falsarier" 

I Balis podcast "God ton" kastar han flera kängor till Bildt. Podcasten publicerades i fredags och i den diskuterar Bali bland annat Bildts relation till Mellanöstern: 

"Jag tycker att han har haft extremt mycket fel i Mellanöstern".

Han menar även att Bildt agerat direkt felaktigt: 

"Han har spridit rena falsarier från Irans nyhetstjänst". 

Kommer inte sluta föra opinion 

Bali säger att han blev förvånad över att hans inlägg den 20 augusti orsakade så mycket uppståndelse. Han tillägger att han kritiserat Bildt förut utan större reaktioner. 

Bali passar även på att avslöja att den Twitter-paus han tog efter inlägget inte är permanent: 

"Om någon tror att jag kommer att sluta driva opinion nu så kan de fetglömma det".

Ulf Kristersson engagerad  

En av de som reagerade starkt på Balis inlägg var moderatledaren Ulf Kristersson. Efter tweeten kallade han in Bali till ett "allvarligt samtal". Han blev även petad från sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott. 

Dagen efter publicerade Bali en ursäktFacebook, där han både riktade sig till partiet på stort och direkt till Bildt.