Ny mätning visar: Rekordhögt förtroende för Jimmie Åkesson

- 08/10/2019, 08:32 -

Förra veckan visade en opinionsundersökning från Demoskop, på uppdrag av Expressen, att Sverigedemokraterna för första gången var lika stora som Socialdemokraterna. Nu visar samma mätning att Jimmie Åkesson får rekordhögt förtroende som partiledare.

Under de senaste månaderna har Sverigedemokraterna fått höga siffror i flera olika opinionsmätningar. 

Samtidigt har siffrorna hos flera andra partier dalat. Det parti som tappat mest är Socialdemokraterna. 

Och förra veckan visade Demoskopmätningen på uppdrag av Expressen ett historiskt resultat. Det var nämligen första gången som Sverigedemokraterna var lika stora som Socialdemokraterna – med en marginell skillnad på 0,2 procent. 

– Nu är avståndet så obetydligt att det inte går att avgöra med säkerhet vilket parti som är störst i Sverige, sade Peter Santesson, opinionschef på Demoskop till Expressen.

Mätningen: Rekordförtroende för Jimmie Åkesson

Nu visar samma mätning att partiledaren för SD, Jimmie Åkesson, får sitt hittills högsta förtroende som partiledare.

Det handlar om att 36 procent av väljarna uppgett att de nu har ganska mycket eller mycket stort förtroende för partiledaren.

Det är bara en procentenhet mindre än vad vår nuvarande statsminister Stefan Löfven får i samma mätning, rapporterar Expressen.

– Det handlar framför allt om att Åkessons position bland M- och KD-väljare blir starkare, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop till Expressen

LÄS MER OM FÖRRA VECKANS MÄTNING: 

Historiskt resultat: SD lika stora som S för första gången

Är du insatt i politik?