Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda orden mellan Åkesson och Löfven: "Gränsen är nådd"

- 13/11/2019, 11:28 -

Under onsdagen rök statsminister Stefan Löfven och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i hop i riksdagens partiledardebatt.

Att statsministern och Sverigedemokraternas partiledare inte är de allra bästa av vänner har nog inte undgått någon. I dagens partiledardebatt i riksdagen rök Stefan Löfven och Jimmie Åkesson ihop rejält.

En grogrund till dagens heta repliksskifte har varit Åkessons uttalande om att väcka missförtroende mot justitieminister Morgan Johansson (S), efter de senaste händelserna i Malmö.

"Gränsen är nådd"

– Det finns ingen självrannsakan hos den här regeringen. Gränsen är nådd för hur mycket man kan tillåtas misslyckas med sitt uppdrag. SD yrkar att riksdagen ska förklara att han inte åtnjuter riksdagens förtroende, säger Åkesson.

Stefan Löfven replikerade och berättade bland annat att justitieministern har statsministerns och regeringens fulla stöd.

– Det är ett spel och populism av allra lägsta kvalitet. Vi har klubbat 205 propositioner, 52 lagar som riktar sig direkt mot organiserade brottsligheten, de är framtagna av Morgan Johansson, sade Löfven.

Åkesson var klart och tydligt inte nöjd med svaret och menade på att Johansson rent utav gjort ett odugligt jobb.

– Det är mitt förbaskade ansvar att om inte Stefan Löfven avsätter en oduglig minister, får riksdagen göra det, replikerade Åkesson.

MER: Jimmie Åkessons nya utspel: "Klart jag vill bli statsminister"