Torsdag 26 Maj
Stockholm

Nu är SD större än S – ny rekordsiffra för Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna
Jimmie Åkesson har all anledning att vara glad. Foto: Johan Nilsson/TT

Det går bra för Sverigedemokraterna just nu. Riktigt bra. Nu kommer en ny mätning som visar att Åkessons parti är större än Socialdemokraterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas otroliga framgångar fortsätter. 

Idag kan Aftonbladet/Demoskops nya mätning avslöja att Jimmie Åkessons parti ökar sitt stöd med lite över en procentenhet – och går om Socialdemokraterna. 

Det är första gången någonsin SD är större än S i Aftonbladet/Demoskop. 

– Jag har länge hävdat att vi skulle bli största parti förr eller senare, säger partiledaren Jimmie Åkesson till Aftonbladet. 

Han menar att partiet växer på grund av gängkriminaliteten och otryggheten. 

Dock är Åkesson inte säker på att man kommer att hålla sig på den höga nivån, men att han hoppas att SD ska kunna utmana S i valet om tre år. 

Från S-håll är det dystrare tongångar. Partisekreteraren Lena Rådström Baastad säger att situationen är ”skittuff”. 

– Jag är inte förvånad med tanke på det år vi har bakom oss. Med gängmord, skjutningar och sprängningar. Där får vi som regeringsparti betala ett pris, säger S-toppen till Aftonbladet. 

Ett annat parti som pratat om hårdare tag och migration på senaste tiden är Moderaterna. Men Ulf Kristersson lär inte bli glad över Demoskop-mätningen. M backar 1,5 procentenhet och ligger nu långt bakom SD. 

En av mätningen stora vinnare är annars Vänsterpartiet. V ser ut att ta väljare från S, och ökar mest av alla partier i mätningen – nästan två procentenheter. 

MER: Kommer SD lyckas avsätta justitieminister Morgan Johansson? Här är snabba svaret!


Kan du tänker dig rösta på SD?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela