Orust Sverigedemokraterna
SD-politikern kan nu uteslutas. - Foto: Johan Nilsson/TT

SD-politiker ville att alla invandrare skulle ta livet av sig

SD-politikern Magnus Ledeck har hamnat i blåsväder efter en uppmärksammad bild där han uppmanar invandrare till självmord. Nu kan Orust-politikern uteslutas.


Nu har ännu en skandal blossat upp inom Sverigedemokraterna. 

I ett inlägg skriver på Facebook skriver SD-politikern Magnus Ledeck, som sitter i kommunstyrelsen i Orust kommun, att alla invandrare borde skjuta sig själva. 

Enligt P4 Väst ska Ledeck lagt upp en bild på Facebook med en pistol där pipan pekade mot skytten. 

”Härmed presteras selfie revolvern det nya bidraget till alla invandrare. Hoppas den kommer att användas flitigt”, skrev Ledeck ovanför bilden. 

"Jävla dumt"

Sverigedemokraterna kontaktade Ledeck och påpekade att det inte är okej att uppmana alla invandrare till självmord, och Ledeck tog då ner bilden. Men skadan var redan skedd. 

– Det var jävla dumt, säger Magnus Lebeck till P4 Väst. 

Nu kan Ledeck, som suttit som folkvald politiker i Orust sen valet 2018, uteslutas ur Sverigedemokraterna. 

– Såna misstag gör man inte som förtroendevald, man ska ha en större respekt innan man publicerar något. Man får tänka ett steg längre, säger SD-toppen Matheus Enholm till SR. Enholm har nu anmält Ledeck till partistyrelsen.

Mer: Här är sexskandalerna som skakat Sverigedemokraterna

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.