Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna tuffar på – största parti i ny mätning

- 06/12/2019, 07:51 -

I en ny mätning av Aftonbladet/Demoskop klockar Sverigedemokraterna in på 25,4 procent och roffar åt sig titeln som största parti.

Sverigedemokraterna kan titulera sig som det största partiet i Sverige, i alla fall om man går efter Aftonbladet/Demoskops nya mätning som släpptes idag.

I mätningen får partiet hela 25,4 procent – det högsta partiet någonsin fått. Man har alltså ökat med 1,4 procentenheter sedan den senaste mätningen.

– Det är glädjande att flera mätningar visar samma typ av trend, att vi ökar och ligger väldigt högt sen en tid, säger Henrik Gustafsson, presschef hos Sverigedemokraterna till Aftonbladet.

På drygt en procentenhet mindre hittar vi Socialdemokraterna. Som, trots att de inte längre är det största partiet, kan glädjas åt en markant ökning med 2,1 procentenheter sedan förra månaden.

Noterbart är att mätningen är utfärd mellan perioden 26 november – 4 december, vilket betyder att gårdagens stora politiska bomb inte påverkat siffrorna. Här kan du läsa mer om missförtroendekaoset.

Kristdemokraterna och Vänsterpartiet stora förlorare

Ett annat parti som har medvind är Centerpartiet som stiger 1,9 procentenheter. Lika bra kan man inte säga att det gått för Kristdemokraterna och Vänsterpartiet som tappar med 1,7 respektive 1,9 procentenheter.


MER: Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson har haft möte

Vad tycker du om mätningen?