Måndag 2 Aug
Stockholm

Regeringens hårda kritik mot Bianca Ingrosso: "Djupt olämpligt"

Bianca Ingrosso får kritik för sitt festande.
Bianca Ingrosso får kritik för sitt festande. Foto: Jessica Gow/Hnerik MOntgomery/TT

Att strunta i restriktionerna och festa som inget hänt är inte så populärt. Vare sig bland fans eller politiker. Nu går självaste justitieministern till attack mot Bianca Ingrosso.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under senaste dagarna har stenhård kritik riktats mot bland andra Bianca Ingrosso, efter att hon deltagit på en lyxig kändisfest i Båstad. 

Med på festen var också influencers som Hanna "Hannalicious" FribergMoa MattssonChloé Schuterman och Lovisa Worge, något Nyheter24 tidigare skrivit om.

Kritiken har handlat om att kändisarna helst verkar strunta i de restriktioner och rekommendationer som fins, och festar som om ingen pandemi pågick alls. 

"Det sjukaste jag sett"

"Detta är bland det sjukare jag sett. Att detta pågår? Med någon som har flera familjemedlemmar som jobbar inom vården, som fått sin semester uppskjuten, fått sjuklön när de varit hemma 3 veckor med covid-19 som de blivit smittade med på jobbet så KOKAR det inom mig när jag ser det här", skriver en arg tittare i Ingrossos kommentarsfält. 

Ministern: Olämpligt

Och nu riktar självaste regeringen kritik mot festandet. På en pressträff idag fick justitieminister Morgan Johansson (s) frågan om vad han tyckte om festen. 

Morgan Johansson vill inte se festande kändisar på Instagram (Henrik Montgomery/TT)

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, sa ministern då, enligt Aftonbladet. 

Bianca Ingrossos svar: "Får vara var jag vill"

I ett sms till Expressen skriver Bianca Ingrosso att hon inte brutit mot några regeler. 

”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”. 

Så har svenskarna ätit under corona – här är recepten som ökat mest

Kommentera
Kopiera länk
Dela