Bianca Ingrosso får kritik för sitt festande.
Bianca Ingrosso får kritik för sitt festande. - Foto: Jessica Gow/Hnerik MOntgomery/TT

Regeringens hårda kritik mot Bianca Ingrosso: "Djupt olämpligt"

Att strunta i restriktionerna och festa som inget hänt är inte så populärt. Vare sig bland fans eller politiker. Nu går självaste justitieministern till attack mot Bianca Ingrosso.


Under senaste dagarna har stenhård kritik riktats mot bland andra Bianca Ingrosso, efter att hon deltagit på en lyxig kändisfest i Båstad. 

Med på festen var också influencers som Hanna "Hannalicious" FribergMoa MattssonChloé Schuterman och Lovisa Worge, något Nyheter24 tidigare skrivit om.

Kritiken har handlat om att kändisarna helst verkar strunta i de restriktioner och rekommendationer som fins, och festar som om ingen pandemi pågick alls. 

"Det sjukaste jag sett"

"Detta är bland det sjukare jag sett. Att detta pågår? Med någon som har flera familjemedlemmar som jobbar inom vården, som fått sin semester uppskjuten, fått sjuklön när de varit hemma 3 veckor med covid-19 som de blivit smittade med på jobbet så KOKAR det inom mig när jag ser det här", skriver en arg tittare i Ingrossos kommentarsfält. 

Ministern: Olämpligt

Och nu riktar självaste regeringen kritik mot festandet. På en pressträff idag fick justitieminister Morgan Johansson (s) frågan om vad han tyckte om festen. 

Morgan Johansson vill inte se festande kändisar på Instagram (Henrik Montgomery/TT)

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, sa ministern då, enligt Aftonbladet. 

Bianca Ingrossos svar: "Får vara var jag vill"

I ett sms till Expressen skriver Bianca Ingrosso att hon inte brutit mot några regeler. 

”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”. 

Så har svenskarna ätit under corona – här är recepten som ökat mest

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.