Torsdag 9 Dec
Stockholm

SD och M:s hårda kritik mot C: "Ett år till med Stefan Löfven är ett förlorat år"

Jimmie Åkesson är kritisk till Annie Lööfs besked om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.
Jimmie Åkesson är kritisk till Annie Lööfs besked om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Foto: Anders Wiklund/TT & Stefan Jerrevång/ TT.

Centerpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister.
Beslutet får nu skarp kritik av både Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen meddelade Centerledaren Annie Lööf att partiet är beredda på att rösta ja till Stefan Löfven som statsminister. Hon la även fram tre bud. 

Nu riktar Moderaterna och Sverigedemokraterna skarp kritik mot Lööf. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver på Twitter att C-ledaren är "Löfvens viktigaste stödhjul". 

"Att Annie Lööf nu en andra gång väljer att bli stödhjul åt Stefan Löfven cementerar det nya vänsterliberala blocket", skriver SD-ledaren på Twitter. 

SD röstar nej till Löfven 

På måndagen blev det även klart att talmannen föreslår Stefan Löfven som statminister och att en omröstning kommer ske på onsdag. Jimmie Åkesson säger till Aftonbladet att SD kommer rösta nej till Löfven. 

– Vi kommer självklart att rösta nej till Stefan Löfven. Den regering han företräder är inkompetent, vi kommer att fortsätta våra försök att till varje pris byta ut den mot en konstruktiv kraft som prioriterar Sveriges verkliga problem, säger Åkesson till Aftonbladet och fortsätter: 

– Medan C, S, V och MP smider ränker och låtsas ta ansvar breder kriminaliteten ut sig, människor dör i vårdköer och pensionärer gräver efter burkar i kletiga soptunnor för att få ekonomin att gå ihop. Samtidigt bråkar regeringspartierna om strandskydd. Höj blicken, se människors verkliga vardag och agera därefter.

"Ett år till med Löfven är ett förlorat år för Sverige"

Även Moderaternas gruppledare Tobias Billström är kritisk till Centerpartiets agerande. På Twitter skriver han att partiet gått från att vara "en stabil borgerlig kraft i riksdagen" till att bli "ett stödparti för Socialdemokraterna".

"Ett år till med Stefan Löfven är ett förlorat år för Sverige, och för möjligheterna att ta tag i den grova kriminaliteten och arbetslösheten", skriver Tobias Billström på Twitter.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela