Stefan Löfven (S) uppger att han är redo att axla statsministerrollen med beslutsamhet.
Stefan Löfven (S) uppger att han är redo att axla statsministerrollen med beslutsamhet. - Foto: Foto: Christine Olsson/TT

Löfven efter omröstningen: "Axlar uppgiften med beslutsamhet"

Stefan Löfven (S) har återigen valts till Sveriges statsminister under en historisk omröstning i riksdagen. "Jag axlar uppgiften med beslutsamhet och respekt", säger Löfven vid en pressträff efter omröstningen.


Under onsdagen stod det klart, efter en omröstning i riksdagen, att Stefan Löfven (S) återigen blir Sveriges statsminister.

Stefan Löfven: "Axlar uppgiften med beslutsamhet"

Vid en pressträff efter omröstningen kommenterade Löfven resultatet och det faktum att han nu återvänder till statsministerposten.

- Riksdagen har gett mig förtroende att fortsatt leda Sverige. Det är ett stort förtroende. Jag axlar uppgiften med beslutsamhet och respekt, sa Löfven.

"Fortsatt besvärligt läge"

Samtidigt kritiserade Löfven oppositionen, vilken han beskriver som ett "riktigt, riktigt högerkonservativt block", för att ha fällt den tidigare regeringen utan att ha ett fungerande alternativ.

Stefan Löfven (S). Foto: Christine Olsson/TT

- Svenska folket utgår ifrån att vi politiker tar ansvar för att lösa den svåra politiska situation som landet befunnit sig i. Ledaren för den högerpolitiska oppositionen fällde utan att ha en egen plan för hur landet ska styras. Efter två dagar kastade han in handduken, sa Löfven och fortsatte:

- Det är fortsatt ett besvärligt läge, det är oerhört jämt i riksdagen.

Tog upp regeringens prioriterade frågor

Under pressträffen berörde även Löfven de politiska frågor som den kommande regeringen har för avsikt att prioritera framöver: satsningar i välfärden, miljön och trygghet.

- Vi ska vara kompromisslösa mot den organiserade brottsligheten. Sverige har fler poliser än någonsin. Men det återstår mycket att göra. Tempot ska växlas upp ytterligare, sa han. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.