Stockholm

Rösta! Vem borde ta över efter Stefan Löfven?

statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson på väg till riksdagens omröstningen av ett förslag om misstroendeförklaring.
Magdalena Andersson är storfavorit till att efterträda Stefan Löfven. Foto: Nils Petter Nilsson / TT

I en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop är finansminister Magdalena Andersson storfavorit till att efterträda Stefan Löfven. Men vem vill du ska bli socialdemokraternas nästa partiledare? Gör din röst hörd här!


Läs mer

När det nu står klart att Stefan Löfven lämnar sin roll som partiledare för Socialdemokraterna så har många lyft fram finansminister Magdalena Andersson som en het kandidat att ta över. I Aftonbladet/Demoskops mätning är hon storfavorit med hela 26 procent av rösterna. Läs mer om det här

Hälften, 13 procent av rösterna, får inrikesminister Mikael Damberg. Socialministern Lena Hallengren lyfts också fram som ett starkt namn då hon haft en central roll och synts mycket under pandemin. Men de är långt ifrån ensamma. 

Shekarabi, Linde eller Johansson?

Några som det också snackas om är Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister, utrikesminister Ann Linde, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist, utbildningsminister Anna Ekström, näringsminister Ibrahim Baylan, tidigare ministern Annika Strandhäll samt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och Aida Hadzialic, i dag oppositionsregionråd i Stockholm.

En som också varit uppe för spekulation många gånger är den förre LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson. Vem tycker du borde ta över? Rösta här! 

Senaste nytt

Civilanställd gjorde slagningar på bekanta

Publicerades: 2 timmar sedan

Spotify glänste på Wall Street

Publicerades: 2 timmar sedan

Hundsmugglartrio döms till fängelse

Publicerades: 3 timmar sedan

Skottlossning mot bostad i Arboga

Publicerades: 3 timmar sedan

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om narkotikabrott

Publicerades: igår 20:18

Officiellt från Ukraina: EU-toppmöte i Kiev

Publicerades: igår 20:12

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.