Stefan Löfven (S) är kritisk till Mattias Karlssons (SD) förklaring till varför han inte vaccinerat sig.
Stefan Löfven (S) är kritisk till Mattias Karlssons (SD) förklaring till varför han inte vaccinerat sig. - Foto: Pavel Koubek/TT och Fredrik Sandberg/TT

Löfvens ilska mot ovaccinerade SD-toppen: "Struntprat"

För några veckor sedan uppgav SD-ledamoten Mattias Karlsson att han vårdats på sjukhus för covid-19 – eftersom han inte hunnit vaccinera sig.
– Jag tror inte på att han kan vara Sveriges mest upptagna politiker, säger statsminister Stefan Löfven (S).


Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson, 44, meddelade i början av oktober att han sedan en tid tillbaka vårdats på sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19.

Foto: Johan Nilsson/TT

"Idag fick jag i alla fall det glädjande beskedet att infektionen inte längre tycks fortsätta expandera i mina lungor och att den akuta faran för mitt liv därmed tycks vara avvärjd för den här gången", skrev han i ett inlägg på Facebook.

Läs mer om inlägget här.

Mattias Karlsson var ovaccinerad: "Hektiskt schema"

Senare berättade Mattias Karlsson för Expressen att han inte har vaccinerat sig mot coronaviruset.

– Nej, jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema, säger han till tidningen och förklarar att han varit orolig över att få bältros då hans pappa fick det.

Foto: Claudio Bresciani/TT

I mitten av oktober skrev SD-ledamoten ut från sjukhuset, vilket Nyheter24 rapporterade om

Stefan Löfven kritisk mot förklaringen

Kritik har riktats mot Mattias Karlsson efter hans förklaring, och i en granskning av DN har det visat sig att ytterligare tre SD-ledamöter är ovaccinerade – något som fått statsminister Stefan Löfven (S) att uttala sig om det hela.

– Nu har de en som kan ligga i vårdsängen och uppta en plats för att han inte har vaccinerat sig: Mattias Karlsson. I inget annat parti hade någon företrädare kunnat ligga där och säga att ”jag valde att inte vaccinera mig, jag hade inte tid att vaccinera mig", säger han till tidningen och fortsätter:

Stefan Löfven. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det är faktiskt struntprat. Jag tror inte på att han kan vara Sveriges mest upptagna politiker.

Statsministern säger vidare att det hade blivit "ett jävla liv" om en kommunal socialdemokrat hade visat sig vara ovaccinerad.

Karlsson rasande på kritiken

Nu har Mattias Karlsson svarat på Stefan Löfvens kritik.

– Ovärdigt är bara förnamnet, säger han, läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.