Magdalena Andersson (S) och Nooshi Dadgostar (V)
Magdalena Andersson (S) och Nooshi Dadgostar (V). - Foto: Adam Ihse/Fredrik Sandberg/TT

Dadgostars attack mot Andersson: "Vill utpressa oss"

Magdalena Andersson (S) har sagt att Vänsterpartiet har två val inför statsministeromröstningen – henne eller Ulf Kristersson. Ett uttalande som Nooshi Dadgostar liknar vid utpressning.
– Det känns som förhandlingarna är lite med armbågen, säger V-ledaren.


I veckan sker förmodligen omröstningen. Kommer Magdalena Andersson att bli Sveriges första kvinnliga statminister eller inte? För att knipa posten behöver Andersson få med sig både Centerpartiet och Vänsterpartiet – något som kanske inte bli helt lätt. 

Den nya S-ledaren hat sagt att hon vill samtala med Vänsterpartiet inför omröstningen, vilket Nooshi Dadgostar välkomnar. 

– Det är ett bra steg att hon vill ha ett samtal med oss. Jag vill komma in och förhandla, säger hon i SVT:s Agenda på söndagskvällen. 

Nooshi Dadgostar. Fredrik Sandberg / TT

Nooshi Dadgostar: "Vill utpressa"

Men hon är inte helt nöjd med Magdalena Anderssons uttalande där hon sagt att Västerpartiet har två val – Ulf Kristersson eller henne själv som statsminister. 

V-ledaren undrar också vad alternativet blir om S inte förhandlar med V.

– Sådana uttalanden gör mig lite bekymrad. Det känns som att förhandlingarna är lite med armbågen, när hon vill utpressa på det sättet, säger Nooshi Dadgostar i SVT:s Agenda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.