Karl Anders Lindahl undrar hur länge väljarna kommer att ha förtroende för Romson.
1 av 2
Karl Anders Lindahl undrar hur länge väljarna kommer att ha förtroende för Romson. - Foto: tt bild/nyheter24
2 av 2
- Foto: svt

Åsa Romson kan uppenbarligen inte hantera press – hur ska väljarna kunna lita på henne?

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl om Åsa Romsons felsägningar – och om en situation som kan komma att bli ohållbar.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

De flesta mätningar (okej, typ alla) visar på att Åsa Romson är den partiledare svenska folket har minst förtroende för. Parhästen Gustav Fridolin ligger i regel en bra bit upp på listan.

Exakt varför väljarna inte fattat tycke för Romson, som är miljöminister och vice statsminister, är inte glasklart. Men det faktum att hon inte verkar kunna föra sig på ett ordentligt sätt i intervjuer kan ju vara en anledning.

Här har Miljöpartiet, regeringen och Stefan Löfven ett jätteproblem. En av Sveriges absoluta toppar inom politiken kan inte hantera pressade lägen. I intervjuer där Romson i lugn och ro får prata om det hon kan mycket om, miljö och klimat, ger hon intryck av att vara en påläst och engagerad politiker. Men så fort det blir skarpt läge är det som att lyssna på en helt annan människa.

Nu senast kallade hon 11 september-attackerna för ”olyckor”. Tidigare har hon kallat Medelhavet för Auschwitz när hon blev pressad i en debatt.

Våra politiker är inte perfekta, och det ska de inte vara heller. Det är helt rimligt att begära att en högt uppsatt politiker kan klara av pressade sammanhang och skarpa lägen. Så enkelt är det. Och jag är övertygad om att väljarna tycker samma sak.

Karl Anders Lindahl är Nyheter24:s politiska redaktör och kommentator. Följ honom på Twitter, @KarlandersL, och läs fler texter av honom här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Åsa Romson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.