Söndag 23 Jan
Stockholm

SD + Trump = Sant

Sverigedemokraterna närmar sig Donald Trump – men vad betyder det egentligen för väljarstödet? Nyheter24:s Karl Anders Lindahl reder ut saken.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Då har det till slut hänt. Efter månader av velande har Sverigedemokraterna nu kommit ut som Trump-fans, i och med den uppmärksammade insändaren i Wall Street Journal.

Men frågan är ju vad SD hoppas uppnå med att krama USA:s nya president Donald Trump och samtidigt sprida bilden utomlands av ett Sverige som påminner mer om en krigszon än om vad det faktiskt är.

Senaste mätningen från SVT/Novus visade att kvinnliga väljare nu flyr Moderaterna efter att Anna Kinberg Batra sträckt ut sin hand till Sverigedemokraterna. Samtidigt fastslår Novus att SD har riktigt svårt att nå kvinnliga väljare.

Nu undrar man ju om SD helt gett upp kampen om kvinnorna, nu när man inte verkar ha några problem alls med att kopplas ihop med Donald “Grab them by the pussy” Trump.

Trump är fortfarande mannen som haft flera anklagelser om sexuella trakasserier, som sagt att han skulle kunna dejta sin dotter och som vill straffa kvinnor som gör abort. Det är bara några exempel på Trumps medeltida kvinnosyn, vill man se hela listan har The Telegraph gjort en skrämmande sammanställning.

Det ska bli intressant att se om SD nu siktar in sig på att bli ett helgjutet snubb-parti, där politiken blir lite som en krogkö där hårda ord och gapighet väger tyngre än sansad verklighetsbild.

För ibland är livet lite som en krogkö. Blir man kompis med det där gapiga arslet som skryter om brudar och pengar kan man få en spännande åktur – men ångesten efteråt blir desto tyngre.

“Grab them by the järnrör”

Tror du SD kommer närma sig Trump mer?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela