Jag hatar fettisdagen – låt mig berätta varför

- 28/02/2017, 08:50

Nyheter24/TT

Karl Anders Lindahl är arg. Riktigt arg. Och det är semlan som får ta smällen.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Okej nu har jag gått runt och varit arg i över en månad. Mina kollegor har därför uppmanat mig att skriva om det här så jag äntligen får ut det ur mitt system. Så nu kommer det.

Jag hatar fettisdagen. Låt mig berätta varför.

Inte nog med att fettisdagen sedan länge har helt spelat ut sin roll (vi fastar inte längre), alla semmelälskare har helt sabbat det lilla som var kvar av högtiden.

Hur? Jo, genom att börja “smygäta” semlor typ annandag jul och sen moffa i sig tre bullar i veckan fram till slutet av februari. Så urvattnar man en högtid. Så dör en tradition.

Låt mig också ta upp det hel galna i alla varianter av semlor som finns. Prinsess-semla, nutella-semla, lakrits-semla och frekkin kebabsemla? Är det bara jag som tycker det har gått på tok för långt?

Jag fattar att hela grejen med fettisdagen är att man ska tillåta sig själv att frossa lite. Men att höra politiker snacka om att vi inte har råd med flyktingar samtidigt som svenska folket pressar i sig räksemlor för 89 kronor styck känns en smula unket.

Därför bör vi helt enkelt upplösa semlans dag. Ät semlor året runt, hur mycket ni vill. Men säg inte att det ska vara EN DAG och sen gå runt och “provsmaka” i två månader. Det är bara ovärdigt.