- Foto: Nyheter24/TT

Jag hatar fettisdagen – låt mig berätta varför

Karl Anders Lindahl är arg. Riktigt arg. Och det är semlan som får ta smällen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Okej nu har jag gått runt och varit arg i över en månad. Mina kollegor har därför uppmanat mig att skriva om det här så jag äntligen får ut det ur mitt system. Så nu kommer det.

Jag hatar fettisdagen. Låt mig berätta varför.

Inte nog med att fettisdagen sedan länge har helt spelat ut sin roll (vi fastar inte längre), alla semmelälskare har helt sabbat det lilla som var kvar av högtiden.

Hur? Jo, genom att börja “smygäta” semlor typ annandag jul och sen moffa i sig tre bullar i veckan fram till slutet av februari. Så urvattnar man en högtid. Så dör en tradition.

Låt mig också ta upp det hel galna i alla varianter av semlor som finns. Prinsess-semla, nutella-semla, lakrits-semla och frekkin kebabsemla? Är det bara jag som tycker det har gått på tok för långt?

Jag fattar att hela grejen med fettisdagen är att man ska tillåta sig själv att frossa lite. Men att höra politiker snacka om att vi inte har råd med flyktingar samtidigt som svenska folket pressar i sig räksemlor för 89 kronor styck känns en smula unket.

Därför bör vi helt enkelt upplösa semlans dag. Ät semlor året runt, hur mycket ni vill. Men säg inte att det ska vara EN DAG och sen gå runt och “provsmaka” i två månader. Det är bara ovärdigt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.