LO:s remissbombning av Reepalu-utredningen är ett slöseri med skattepengar

- 28/02/2017, 16:52

Nyheter24/TT

Det finns smarta, pigga sätt att driva opinion. LO:s "kupp" är inte ett av dem, skriver Karl Anders Lindahl.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det finns bra, smarta sätt att bedriva sina hjärtefrågor, det finns mindre smarta sätt att bedriva hjärtefrågor. Och sen har vi LO:s sätt.

LO har som du kanske vet uppmanat sina medlemmar och sympatisörer att skicka in spontana remissvar på Reepalus utredning om vinster i välfärden. På Landsorganisationens hemsida skryter man om alla tusentals svar som skickats in, och enligt LO:s kampanjsida Opinionsverket har man skickat in nära 12 000 svar.

Remissvaret består av en dokument skrivet på förhand, där man tar ställning för utredningsförslaget om att begränsa vinster i välfärden.

Men inte nog med det. Även Svenskt Näringsliv har hakat på, och uppmanar även dem till spontana remissvar.

Förlåt men jag blir bara trött på det här. Att säga att man värnar om skattemedel samtidigt som man pumpar in remissvar på en utredning som i bästa fall (ur LO:s synvinkel) kommer leda till en proposition som är chanslös i riksdagen är att skjuta sig själv i foten.

Allt man gör är att arbetsbelasta tjänstemän som måste ta emot och diarieföra svaren. Där har vi något som kostar tid och skattepengar!

Att hitta finurliga sätt att påverka opinionen och driva frågor är en av grundstenarna av demokratin. Kreativitet piggar upp och stärker intresset för våra institutioner. En tramsig remiss-tävling som bara kostar massa skattepengar och som på sin höjd intresserar några S-märkta twittrare är bara dumt.