Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hyllningarna av Anders Borg visar att man alltid kommer undan som man

- 04/08/2017, 12:16 -

Karl Anders Lindahl undrar hur det är möjligt att Borg kan hyllas efter vad han gjort.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Direkt efter att Anders Borg gått ut och bett om ursäkt för sitt olämpliga fest-beteende kom hyllningarna. 

Ja, du läste rätt. Hyllningarna. En efter en kom de strömmande på Anders Borgs Facebook. Han kallas hjälte, han får hjärtögonemojis, en kille tyckte till och med att Borg är statsministerkandidat efter detta. 

Kan vi sakta ner detta lite?

Vad är det Anders Borg gjort? Han har betett sig riktigt jävla grisigt på en fest. Vittnen berättar att han varit hotfull, att han tagit folk i skrevet, kallat kvinnor för “hora” och “slampa”, och dessutom dragit fram sin snopp. 

Och ändå hyllas han? Efter att ha bett om ursäkt en vecka efter festen, först när media började ringa?

Tyvärr är det faktiskt så här det funkar. Är du kille, blir lite för full och ber om ursäkt efteråt kommer du undan med lite vad fan som helst. 

Är det detta unga män och pojkar ska ta med sig från en dag som denna? Att allt bara löser sig om man ger puppy-eyes efteråt?

Vad säger det till alla på festen som blev antastade, kränkta, som kände sig rädda och som blev sårade och ledsna? De är bortglömda en dag som denna, dagen då Borg ska hyllas. 

Det här är verkligen inte okej. Det skickar ut helt galna signaler. 

Gudrun Schyman kan inte uttala sig om någonting idag utan att kommentarsfälten påminner henne om hennes tidigare alkoholism. Internet glömmer aldrig, säger man. 

Men Anders Borg är inte bara förlåten. Han är hjälteförklarad. Fundera på det lite. 

Läs mer om hyllningarna till Anders Borg här