Måndag 19 Apr
Stockholm

Nu är Annie Lööf statsministerkandidat på riktigt

Moderaternas era som ledande borgerliga parti är härmed slut. Nu är det dags för Annie Lööf.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

– Jag hoppas att min dotter under sin livstid får se en kvinnlig statsminister i Sverige, sa Anna Kinberg Batra sekunder efter att hon berättat att hon ska avgå som partiledare för Moderaterna. 

Kanske kommer Kinberg Batras dotter inte behöva vänta så länge. 

Ärligt talat har Moderaterna varit ett sjunkande skepp länge, och att AKB nu lämnar rodret lär inte förändra mycket, speciellt inte om efterträdaren heter Ulf Kristersson eller Elisabeth Svantesson (snark). 

Nej, Sveriges borgerliga väljare måste nu på allvar blicka åt ett annat håll för att få en stark ledare som kan ta Alliansen framåt. De måste blicka mot Annie Lööf

När finansminister Magdalena Andersson står och ger glädjebesked i budgetförhandlingar är Moderaterna fullständigt bakbundna av sitt egna inbördeskrig – det är rent ut sagt pinsamt att ett oppositionsparti ska hålla på så. 

Flykten till Centerpartiet har pågått de senaste månaderna, och lär ta fart ordentligt nu under hösten. Annie Lööf har visat ryggrad i debatten med SD, hon har starkt stöd i partiet och är populär hos väljarna. 

Moderaternas tid som ledande oppositionsparti är definitivt över. Det är en nästan 40-årig era i svensk politik som nu går graven. 

Nu är det dags för Annie Lööf och Centerpartiet. Frågan är inte om C kommer bli större än M i nästa val, utan snarare med hur mycket. Och på valdagen, 9 september 2018 kommer valet stå mellan Annie Lööf och Stefan Löfven. Det kan jag garantera. 

Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela