Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hej Joakim Lundell, kan jag få snacka lite med dig?

- 24/10/2017, 10:36 -

"Om någon hade skrivit om dig i en bok hade du också blivit ganska lack, eller hur?"

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej Joakim, hoppas allt är okej med dig. 

Jag vet att du är lite arg just nu, att det är mycket som händer i ditt liv. Jag kommer aldrig fatta hur det känns att vara den offentliga person du är, eller ha en jobbig familjestrid med hela svenska folket som publik. 

Du skrev ju boken Monster, en bok som just nu säljer som smör och som gett dig en otrolig chans att berätta ditt livs historia. Jag får känslan av att du längtat efter det länge. Att få sätta ord på dina känslor om grejer som hänt dig, människor du känt. De flesta människor får inte en sådan chans. 

Och du vet ju så klart att alla inte blir överlyckliga över att du skriver en sådan bok. Vissa som omnämns i din bok kanske känner att du ger en orättvis bild, att du inte minns helt rätt eller bara försöker måla en felaktig bild. Men det hade du väl räknat med?

Och kom igen Joakim, om någon hade skrivit om dig i en bok hade du också blivit ganska lack, eller hur?

I din bok anklagar du din mamma för ganska grova saker. Tänk om någon skrivit så om dig, du hade velat svara så klart. Vilken vettig människa som helst skulle ju vilja göra det. 

När din mamma Annika Berg till slut skrev ett svar på din bok på vår debattsida här på Nyheter24 förstår jag om det river upp massa gammalt skit hos dig. Men du kan inte bli så vansinnigt arg som du blev när du sände live på insta igår. 

Alla människor har faktiskt rätt att uttrycka sig, speciellt om de blir anklagade för hemska saker i en bok. Det är inte bara du som har rätt att uttala sig, du måste förstå det Joakim. 

Det hela påminner lite om en musiker som gör ett helt album om sin skilsmässa men som blir fullständigt förbannad om exfrun gör minsta lilla uttalande. 

Det funkar inte så. Man kan inte ha ensamrätt på en historia. Var inte en sådan oskön människa, det är så jävla onödigt. Var bättre än så.

Du kommer förmodligen vara kändis resten av ditt liv, med allt vad det innebär. Du kommer ha lycka, sorg, framgångar och motgångar. Men du måste börja förstå att alla inte delar din världsbild, att andra har en annan uppfattning och rätt att uttrycka den. Annars kommer det blir ohållbart för dig. 

Jag hoppas att du läser det här och tar det till dig. Hör gärna av dig om du vill svara mina ord, om du tycker jag är dum och har helt fel. Det är din rätt, och det får jag acceptera. 

Det är nämligen så ett öppet samhälle funkar Joakim.