Nu kan du spela in andras Instagram stories utan att en notis skickas
iPhones uppdatering gör att du kan spela in din skärm - Foto: Pixabay/Nyheter24

Med iPhones uppdatering kan du spara andras Instagram-stories

Igår blev iOS 11 tillgänglig för iPhone-användare. Den kommer med en funktion som kan spela in allt – även hemliga snaps och videosamtal. Det hela funkar naturligtvis utmärkt för att spara andras Instagram-stories utan att det skickas en notis!


Okej, så Apples senaste uppdatering för iPhone, iOS 11, blev som sagt tillgänglig igår. Med den kom massa nya mer eller mindre användbara funktioner.

Och av de nya grejerna du kan göra med din iPhone är MAJOR. Du kan nämligen med ett par enkla knapptryck spela in precis allt som händer på din skärm. Ja, du läste rätt – allt. 

Det innebär alltså att bilder som skickas på Snapchat, videosamtal och annat kan spelas in utan problem. Och ibland utan att avsändaren vet om det (vi provade).

Som tur är känner Snapchat igen när någon gör en skärminspelning, vilket ju är tur! Om någon filmar av din snap får du en notis, precis som när någon tar en skärmdump.

Värre är det med facetime. Där får den andra personen inte veta att den andra spelar in. Så tänk på det om du tänker vara naken eller berätta hemligheter eller något över videosamtal!

Det funkar naturligtvis perfekt även för att spara andras Instagram stories (utan att den där notisen skickas som du kan läsa mer om här).

Så, hur gör man då?

Jo, så här:

1. Ladda ner nya iOS 11 :)

2. Gå in på inställningar.

3. Välj kontrollcenter.

4. Välj "anpassa reglage".

5. Tryck på +-tecknet bredvid "skärminspelning".

6. Nu kan du komma åt inspelningsknappen genom att swajpa upp. 

7. Om du vill spela in är det bara att trycka på knappen! Vill du ha ljud med kan du hålla in knappen innan du börjar och välja ljud.

Svårare än så är det inte!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
iOS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.