Med iPhones uppdatering kan du spara andras Instagram-stories

- 20/09/2017, 14:46 -

Igår blev iOS 11 tillgänglig för iPhone-användare. Den kommer med en funktion som kan spela in allt – även hemliga snaps och videosamtal. Det hela funkar naturligtvis utmärkt för att spara andras Instagram-stories utan att det skickas en notis!

Okej, så Apples senaste uppdatering för iPhone, iOS 11, blev som sagt tillgänglig igår. Med den kom massa nya mer eller mindre användbara funktioner.

Och av de nya grejerna du kan göra med din iPhone är MAJOR. Du kan nämligen med ett par enkla knapptryck spela in precis allt som händer på din skärm. Ja, du läste rätt – allt. 

Det innebär alltså att bilder som skickas på Snapchat, videosamtal och annat kan spelas in utan problem. Och ibland utan att avsändaren vet om det (vi provade).

Som tur är känner Snapchat igen när någon gör en skärminspelning, vilket ju är tur! Om någon filmar av din snap får du en notis, precis som när någon tar en skärmdump.

Värre är det med facetime. Där får den andra personen inte veta att den andra spelar in. Så tänk på det om du tänker vara naken eller berätta hemligheter eller något över videosamtal!

Det funkar naturligtvis perfekt även för att spara andras Instagram stories (utan att den där notisen skickas som du kan läsa mer om här).

Så, hur gör man då?

Jo, så här:

1. Ladda ner nya iOS 11 :)

2. Gå in på inställningar.

3. Välj kontrollcenter.

4. Välj "anpassa reglage".

5. Tryck på +-tecknet bredvid "skärminspelning".

6. Nu kan du komma åt inspelningsknappen genom att swajpa upp. 

Skärminspelning för iPhone

7. Om du vill spela in är det bara att trycka på knappen! Vill du ha ljud med kan du hålla in knappen innan du börjar och välja ljud.

Skärminspelning på iPhone funkar utmärkt för att spara snaps och Instagram stories

Svårare än så är det inte!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.