Onsdag 16 Jun
Stockholm

Snart kommer Instagram helt göras om – det här kommer hända

Nya funktioner Instagram Regram följa hashtags smartphone iPhone Android.
En hel del nya funktioner tros snart komma till Instagram – bland annat efterlängtade "regram"-funktionen. Foto: Pixabay/Twitter/TheNextWeb (Montage Nyheter24)

Äntligen! Snart tros en hel del efterlängtade funktioner komma till den populära appen Instagram. Vilken är din favorit?

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Instagram är ofantligt populärt. De senaste åren har appen vunnit allt mer mark – och kanske kan den till och med vinna striden mot konkurrenten Snapchat?

Hur som helst så är Insta en grym app, men visst saknas det en hel del grejer? Användarna har under lång tid efterfrågat en hel del funktioner. Nu verkar det som att Instagram äntligen lyssnat på sina användare – och nu ryktas en hel del coola funktioner rulla fram.

Regram

Enligt flera techsajter, bland annat The Verge, har Instagram redan börjat erbjuda funktionen "Regram" som likt Facebook och Twitter låter användarna dela en bild från en annan Insta-användare på sitt eget konto.

Nya fuktionen "Regram" har synts i beta-test av nya appen. Bildkälla: Twitter/TheNextWeb

Tidigare har användarna tvingats krångla med en tredjeparts-app likt Regram (som finns för Android-telefoner), men nu verkar Instagram jobba på en inbyggd funktion. 

GIF-fest

Likt många andra appar kommer troligen Instagram haka på GIF-tåget och tillåta användarna att söka efter rörliga animationer för att sedan kunna publicera på "stories" eller som inlägg. Enligt The Next Web har testversionen visat sig vara... hemsk. 

Troligen kommer Instagram att använda sig av Giphy som källa för sina älskade/hatade GIF:s.

Möjlighet att påverka för Android och iOS

Instagram har under en lång tid bjudit in Android-användare att testa en beta-version av en ny uppdatering. Nu kommer samma möjlighet finnas för iPhone-användare – och om du blir en av de lyckliga att testa beta-versionen så kan det se ut så här:

Instagram erbjuder användare att beta-testa nya funktioner. Bildkälla: Twitter/TheNextWeb

Här är funktionerna som förväntas ingå i den nya uppdateringen:

Arkivera stories

När du använder stories så försvinner ju de som bekant efter 24 timmar. Enligt rykten så jobbar Instagram nu med en möjlighet att arkivera (alltså spara) sina gamla stories. Det vore ju perfekt att gå tillbaka senare och kolla på sina gamla minnen!

Exakt hur länge du kommer kunna spara dina minnen är inte klart ännu. 

Ny funktion för dina närmaste vänner

I början av 2017 testade Instagram en ny funktion för utvalda användare som gick ut på att man kunde välja sina "bästa vänner". Det är precis vad det låter som – en funktion som lägger till användare till en grupp där ni sen kan lägga till bilder som bara ni kan se. Vilket låter lite som Snapchat, tycker 9to5Mac.

Vad tycker ni om den här funktionen? Bildkälla: Twitter/TheNextWeb

Tydligen så får du inte någon notis om du blir tillagd i en grupp, men det kommer en när någon i den gruppen delar en bild.

Dela dina inlägg

Instagram håller just nu på att testa möjligheten att dela dina bilder på exempelvis WhatsApp för iOS-användare.

Andra kul grejer

Lite rykten som kommer och går handlar bland annat om en möjlighet att söka snabbare efter hashtags samt möjligheten att "följa en hashtag" vilket innebär att du likt en användare får upp utvalda bilder kopplade till hashtaggen.

Vill ni börja följa hashtags? Bildkälla: Twitter

Vidare tros det komma en möjlighet att pinna inlägg i direct messages och en märklig funktion som kallas "add coffee". Vad det är vet ingen i nuläget, inte ens The Next Web.

Läs också om allt som kommer förändras i nästa uppdatering av Snapchat.

Är du pepp på en ny uppdatering av Instagram?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela