Hur hittar man typsnitt i Instagram stories?
1 av 2
Med hjälp av Instagrams nya uppdateringar får du både nya typsnitt och textrutor. - Foto: Instagram Stories
Hur hittar man textrutor i Instagram stories?
2 av 2
Men hur funkar dem? Och hur hittar man funktionerna? Här är svaret. - Foto: Instagram Stories

Instagrams nya uppdatering: Så får du skrivstil i din story

Du har säkert sett den nya uppdateringen på dina vänners Instastories. Men hur funkar det? Så hör gör du för att spicea upp din egen Instagram story.


Du har säkert inte missat den nya Instagram-uppdateringen som gör att man kan välja bland fyra olika typsnitt på Instastory. Utöver de nya typsnitten finns även den nya textfunktionen som gör att man kan skriva text på färdiga färgrutor.

Kul, eller hur?

Något som inte är lika kul är att alla inte har tillgång till uppdateringen. I nuläget har Instagram bara släppt funktionerna som testversioner. Det betyder att det bara är slumpmässigt valda användare som får ta del av de nya funktionerna. 

Så hur vet du om du är en utvald användare? 

1: För att se om du själv kan ta del av uppdateringarna går du in på din Instastory, precis som du brukar göra. Efter att du valt en bild eller video som du vill lägga till i din story, trycker du på bokstavssymbolen. 

2: Du skriver nu texten du vill lägga till i storien. Om du har tur, och har fått ta del av uppdateringen, kommer du se en ruta längst upp i din Instagram story där det står "klassiskt". 

Nya textuppdateringen, steg för steg - Bildkälla: Instagram Stories

3: När du sen klickar på rutan, kan du välja mellan de fyra nya typsnitten: Neon, Modernt, Skrivmaskin och Starkt. 

Från vänster: typsnitten "Neon", "Modernt", "Skrivmaskin" och "Starkt".

Hur hittar du text-funktionen?

1: Gå in på din Instastory igen. I nedre delen av fönstret ser du text-funktionen, till vänster om "normal"-funktionen. Klicka på den.

2: Du kommer då få upp en färgruta. Längst upp i mobilfönstret kommer du se en ruta med ett av de fyra olika typsnitten: "Neon", "Modernt", "Skrivmaskin" och "Starkt. 

Bildkälla: Instagram Stories

3: Beroende på vilket typsnitt du väljer får du en tillhörande färgruta. Typsittet "Neon" har en lila färgruta, "Skrivmaskin" en grå, "Starkt" en svart och "Modernt" en rosa. Voila, så har du plötsligt en mycket smaskigare Instastory!

Från vänster: textrutorna "Neon", "Skrivmaskin", "Starkt" och "Modernt".

Skillnaden mellan text-funktionen och de nya typsnitten, är alltså att text-funktionen ger dig en färdig färgruta – medan du genom att bara använda dig av typsnitten, kan lägga till dem på valfri bild eller video. 

Lycka till! 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en av dem som fått ta del av uppdateringen?
Tack för din röst!