Dåligt batteri på iPhone
En ny uppdatering av iOS kommer innehålla en sektion för "batterihälsa" - Foto: Pixabay/Picjumbo/Apple (Montage Nyheter24)

Ny funktion kommer till iPhone där du kan se batteriets hälsa

I nästa uppdatering av operativsystemet iOS ryktas det finnas en funktion som är riktigt smidig. Du kan nämligen se hur ditt batteri mår – och själv välja om du vill riskera att enheten stängs av.


Det här med batterier och iPhone. Många som har använt äldre modeller av telefonen har klagat på att allt går långsamt – och att den dör efter bara några timmar. 

Låt oss gemensamt utropa f*** you till lågt batteri. Bild: Picjumbo/Apple (Montage Nyheter24)

Apple har själva sagt att de medvetet sänkt prestandan "för att förhindra omstarter på äldre enheter".

Du kan läsa mer om Apples erkännande här.

Men nu verkar iPhone ha tänkt till lite grann. För inför nästa uppdatering av operativsystemet – som nu får namnet iOS 11.3 – lanseras en ny funktion som ger användare möjlighet att kolla hur batteriet på telefonen mår, skriver techsajten Ubergizmo.

I nya uppdateringen tros det så ut så här. Bild: Twitter

För att förenkla det lite så kommer det finnas en sektion bland dina inställningar. Där visas batteriets hälsostatus (där hundra procent är ett riktigt friskt batteri). Som bonus får du också råd kring hur man ska ta hand om sitt batteri på bästa sätt.

En viktig del är också att du själv får välja hur din telefon ska reagera när batteriet blir belastat. Det kommer att framgå hur batteriet kommer att klara maxbelastning av batteriet. 

Du kan därmed välja om du:

1. Sänka prestandan (hastigheten) på telefonen och spara på batteriet.

2. Äh – om du är en person som gillar risker så väljer du det här alternativet. Du vill ha fullt ös , kör på full prestanda och riskerar därmed att din telefon stänger av sig i förtid.

Valet är ditt – ¯\_(ツ)_/¯

Håll ut – det kommer bli lättare att hantera sin telefons snabbhet och hälsa. Bild: Picjumbo

Än så länge är det bara registrerade utvecklare och andra betatestare som fått kika på uppdateringen. Men den förväntas alltså rulla ut i och med den nya uppdateringen. Så hold on!

Det här kommer ju lägligt eftersom du nu också kan byta batteri på din iPhone till ett (hyfsat) lågt pris. Läs hur du gör här.

TV: Här överlever iPhonen 150 meter fall

Läs också iPhones skrämmande bildfunktion som du nog inte känner till

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du problem med ditt mobilbatteri?
Tack för din röst!