Lördag 31 Jul
Stockholm

Breiviks syster slog larm till mamman

Anders Behring Breiviks halvsyster slog larm till deras mamma flera år innan terrordåden. Oroade sig för broderns förändrade beteende och att han började isolera sig allt mer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Breiviks syster flyttade till Los Angeles när hon var 18 år och har bott där sedan dess. Några år innan terrordådet i somras började hon ana att något var fel på brodern.

Hon oroade sig för att han hade isolerat sig hemma hos deras mamma och ägnade all tid åt tv-spel, skriver VG.

I ett mail till mamman skriver hon att hon är bekymrad över hans beteende och uppförande. Det var vid samma tidpunkt som psykiatrikerna som utrett honom tror att han började utveckla vanföreställningar.

Halvsystern har förhörts av FBI i USA och ska enligt VG ha gett polisen flera namn på ytterligare intressanta personer att förhöra.

"Uppfattar honom inte som schizofren"

Den rättpsykiatriska utredningen som kom i veckan visar att Breivik inte varit tillräknelig när han begick massmorden den 22 juli.

Psykiatrikern Ulf Åsgård går dock emot utredningen och menar att Breivik inte alls skulle ha varit otillräknelig när han utförde terrordåden i somras.

– Med de uppgifter som jag har uppfattar jag honom inte som schizofren, jag tycker man har överdrivit signifikansen av det han har sagt, säger Åsgård till TV4 Nyheterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela