- Foto: Oslopolisen

Breiviks syster slog larm till mamman

Anders Behring Breiviks halvsyster slog larm till deras mamma flera år innan terrordåden. Oroade sig för broderns förändrade beteende och att han började isolera sig allt mer.


Breiviks syster flyttade till Los Angeles när hon var 18 år och har bott där sedan dess. Några år innan terrordådet i somras började hon ana att något var fel på brodern.

Hon oroade sig för att han hade isolerat sig hemma hos deras mamma och ägnade all tid åt tv-spel, skriver VG.

I ett mail till mamman skriver hon att hon är bekymrad över hans beteende och uppförande. Det var vid samma tidpunkt som psykiatrikerna som utrett honom tror att han började utveckla vanföreställningar.

Halvsystern har förhörts av FBI i USA och ska enligt VG ha gett polisen flera namn på ytterligare intressanta personer att förhöra.

"Uppfattar honom inte som schizofren"

Den rättpsykiatriska utredningen som kom i veckan visar att Breivik inte varit tillräknelig när han begick massmorden den 22 juli.

Psykiatrikern Ulf Åsgård går dock emot utredningen och menar att Breivik inte alls skulle ha varit otillräknelig när han utförde terrordåden i somras.

– Med de uppgifter som jag har uppfattar jag honom inte som schizofren, jag tycker man har överdrivit signifikansen av det han har sagt, säger Åsgård till TV4 Nyheterna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.