Breiviks twitterkonto hackades i somras, en vecka efter bomben i Oslo och massakern på Utøya.
1 av 2
Breiviks twitterkonto hackades i somras, en vecka efter bomben i Oslo och massakern på Utøya. - Foto: Faksimil från twitter.
2 av 2
- Foto: AP Photo/Aftenposten/Jon-Are Berg-Jacobsen

Fem gripna för hackerattack mot Breivik

På onsdagen greps en grupp ungdomar av polis i Norge. De uppges ingå i ett hackernätverk som bland annat attackerat Anders Behring Breiviks twitterkonto.


OSLO. Fem ungdomar mellan 17 och 21 år greps på onsdagen i en stor polisinsats i Norge. Enligt Dagbladet handlar det om medlemmar i hackergruppen Noria, som låg bakom attackerna mot terroristen och massmördaren Anders Behring Breiviks twitterkonto i somras.

Flera av de gripna ska ha erkänt attackerna i förhör. Enligt flera medier ska de också ha varit inblandade i liknande tilltag mot Høyre och Arbeiderpartiet, landets två största politiska partier.

Polisen är mycket förtegen med tanke på kopplingen till Breivik. Noria anses vara en falang sprungen ur det mycket löst sammansatta hackerkollektivet Anonymous.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.