Jens Breiviks hem i Frankrika bombarderades av reportar efter terrorattentaten.
Jens Breiviks hem i Frankrika bombarderades av reportar efter terrorattentaten. - Foto: Bob Edme/SCANPIX

Breiviks pappa tar på sig skulden

Anders Behring Breiviks far berättade i går i en intervju med den tyska tidningen Stern att han känner sig medskyldig över sonens terrorattentat.


- Förmodligen hade detta inte hänt om jag hade gett honom mer uppmärksamhet, säger Jens Breivik i en intervju med tyska tidningen Stern. Efter attentaten i Oslo och Utøya sa Jens Breivik att han önskade att sonen skulle ta sitt liv. I dag ångrar han sig och vill träffa sin son så fort som möjligt.

- Jag vill se honom i ögonen. Kanske kan jag få honom att visa lite känslor, säger Jens Breivik till Stern.

Senaste gången Jens Breivik talade med sin son var för sex år sen, på telefon. Breivik berättar att han aldrig kommer att förlåta sin son för det han har gjort.

- Han är den värsta terroristen sedan andra världskriget. Han har dödat 77 människor utan att visa ånger. Jag får aldrig mer lugn och ro. Denna tragedi kommar att förfölja mig resten av mitt liv, säger Jens Breivik till Stern.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.