Måndag 14 Jun
Stockholm

Breiviks mamma visste att han köpte vapen

Anders Breiviks mamma kände till att han köpte vapen.
Anders Breiviks mamma kände till att han köpte vapen. Foto: SCANPIX

Anders Behring Breiviks mamma berättar att hon kände till att sonen köpte vapen. Hon berättar också att han pratade om inbördeskrig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Breiviks mamma märkte att sonen köpte vapen. I ett samtal med två rättspsykiatriker berättar hon att han bland annat köpte ett hagelgevär som han förvarade på sitt rum. Under det sista året hemma började Breivik prata om ett kommande inbördeskrig.

- På nyåret 2011 köpte han en stor svart pistol, berättar mamman enligt VG.

Mamman ska till slut ha sagt ifrån att han inte kunde bo kvar hemma eftersom han hade så mycket vapen. Under denna period ska han också ha börjat klä sig i kamouflagekläder. Han sa till modern att han skulle ta jägarexamen.

Kände inte igen honom

Till slut förstod modern att Breivik var sjuk. Vid ett tillfälle kom han ut från sitt rum iklädd en röd uniformsjacka med emblem. Några veckor senare började han prata mycket om kung Christian IV.

- Jag kände inte igen honom längre, jag tänkte att det måste vara något fel i huvudet på honom, säger modern i samtalen.

I april sa Breivik till modern att han tänkte flytta till Rena och bli bonde. Han sa till henne att hon inte fick besöka honom där.

Kommentera
Kopiera länk
Dela