Breivik betalade för att få information om 20 kvinnor på nätet.
1 av 2
Breivik betalade för att få information om 20 kvinnor på nätet. - Foto: SCANPIX
Anders Behring Breivik träffade flickvännen i Minsk.
2 av 2
Anders Behring Breivik träffade flickvännen i Minsk. - Foto: Faksimil Dagbladet.no

"Natascha": "Jag var Breiviks flickvän"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik träffade sin senaste flickvän på nätet - betalade 900 kronor för att få info om 20 kvinnor.


Breiviks blodsdiamanter

Enligt uppgifter från ett vittne åkte Anders Behring Breivik till Afrika för att göra snabba pengar - men möttes av en pistol mot tinningen.

I förhör har flera vittnen pratat om Breiviks intresse för så kallade blodsdiamanter i Liberia.

– Han berättade för mig att han skulle till Afrika för att köpa blodsdiamanter. Där blev han hotad till livet. Han fick en pistol mot tinningen, säger ett 39-årigt vittne, som ska ha chattat med Breivik på MSN en natt 2004 eller 2005, till VG.

Läs mer om blodsdiamanterna här.

"Det var spännande att träffa honom". Så beskriver den före detta flickvännen Natascha sina dagar med Anders Behring Breivik. För första gången talar vitryskan ut om förhållandet i en exklusiv intervju med den norska tidningen Dagbladet.

– Jag var fascinerad av den långe, kraftige norrmannen. Han var välklädd och från en fin stadsdel i Oslo, säger Natascha.

"Breivik var en mansgris"

Den före detta flickvännen bor numera på landsbygden i en liten småstad i USA där hon gift sig med organist från kyrkan och arbetar med fastigheter.

Efter terrordådet i Oslo har hennes bild av Breivik förändrats. Men samtidigt hävdar hon att Anders Behring Breivik var en mansgris och hon kände att han inte tog henne på allvar. Natascha, som numera är närmare 30 år, fick besök av Breivik i mars 2005 då hon fortfarande bodde i Minsk i Vitryssland. Senare samma vår reste de tillsammans till Norge och bodde i en lägenhet i Oslo.

Betalade 900 kronor för få kontakt

Kärlekshistorien mellan Natascha och Breivik tog fart efter att han betalat 900 kronor för att få tag på information om 20 kvinnor på nätet.

– Han kontaktade mig på nätet, och det var spännande att träffa honom. Nu känns det jobbigt att tänka på att jag har haft något med honom att göra, säger Natascha till Dagbladet.

Efter terrorattacken är Natascha rädd att folk ska se på henne som "Den norske terroristens flickvän". Natascha har därför valt att vara anonym och heter egentligen något annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.