Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tio tecken på att din partner börjar spåra ur

Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
1 av 1

Gustav Holmström och Magda Omerspahic.

Nyheter24

Nyheter | 29/01/2014 18:24

Nyheter24:s Magda Omerspahic och Gustav Holmström tipsar om hur du lättast upptäcker de där varningstecknen du faktiskt bör se upp för hos en partner.

TRENDER. Det är onsdag, vi är mitt i veckan och det är dags för Nyheter24:s relationsexperter Magda Omerspahic och Gustav Holmström att dela med sig av sina bästa råd.

Förra veckan tipsade de om hur du överlever dejten och denna vecka serverar dem varningsstecknen du bör se upp för hos din nya partner.

Gustavs varningssignaler:

1. Nyfunnet intresse för ordning

Är alla dina kläder plötsligt färgsorterade? Det är konstigt, förutsatt att din andra halva inte alltid har gjort det. Vilket i sådana fall också är märkligt. Det börjar med sortering, och plötsligt får du en utskällning för att du ställt in mjölken snett i kylen. Spring!

2. Dieten

Vill din partner plötsligt att ni ska gå på en gemensam diet? Det är obehagligt. Hen får nämligen göra vad hen känner för, men tvingas du med så är det dags. Spring!

3. Träning

Se tips två. Fast byt ut "diet" mot "träning". Även om du kanske bör fundera på varför din partner tycker att du behöver gå på diet och träna. Men ändå; spring!

4. Inredning

Bor du ihop med din partner? Har hen bytt ut delar av inredningen utan fråga dig? Då är du antagligen på väg att antingen bli dumpad eller är betraktad som någon som inte har rätt till en åsikt. Spring!

5. Gemensam Facebook

Föreslår din partner att ni ska ha en gemensam Facebook? Herregud! Spring! Spring nu, det är bråttom!


Magdas varningssignaler:

6. Kontakt med exet

Är hen lite väl tjenis med exet så känns det lite misstänksamt. Jag är helt för att man faktiskt kan vara vänner (har ändrat mig genom årens gång, hehe) med sitt ex men då ska det vara ömsesidigt och det ska inte heller finnas minsta lilla attraktion.

Ex är ändå softa polare som man förhoppningsvis har en rak och ärlig relation med. Men är det fika hit och fika dit med exet så tänker jag rent spontant: "NEJ" – av respekt mot ens nuvarande partner.

7. Snokaren

Du har upptäckt att dina mail har lästs eller så har hen varit inne bland dina sms. De allra flesta skulle nog erkänna (i smyg i allafall) att de har kollat av partnerns mobil men det är inte okej att göra det.

Ok – kanske bara i undersökande syfte om man misstänker att hen är otrogen. Då är alla medel tillåtna.

8. Aldrig tillgänglig

Känner du att din partner sällan har tid för att ses, gå på bio eller fika, eller så jobbar hen hela tiden? Visst somebody's gotta pay the bills men vill man så kan man. Med andra ord: man tar sig tiden till att ses med den man älskar. Annars älskar man inte.

9. Kommenterar nedsättande

Får du diskreta eller indiskreta kommentarer om hur du ser ut eller pikar hen dig hela tiden då är det dags att ta farväl av personen.

Man ska inte behöva stå ut med att någon påpekar ens vikt, längd, utseende, hår eller vad som helst på ett elakt sätt.


10. Magkänslan

Jag tjatar om magkänslan varenda gång, men lita på den! Din inner voice brukar sällan ha fel. Känns något fel eller knasigt och försvinner inte tanken trots att du intalar dig att "Nä, det är säkert inget" – så ÄR något fel.