Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
Gustav Holmström och Magda Omerspahic. - Foto: Irena Pozar

Tio tecken på att du kan vara kompis med ditt ex

Ni har gjort slut, gått vidare och nu undrar ni båda om det går att vara vänner. Relationsexperterna reder ut problemet.


Får du inte nog?

Gustav Holmström och Magda Omerspahic är nyhetsreportrar på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

TRENDER. Nyheter24:s flytbojar i relationshavet, Gustav Holmström och Magda Omerspahic, är här för att reda ut veckans problem.

Förra veckan tipsade de er om hur ni tar er genom ett break up och i dag ger de dig tio tecken på att du och ditt ex faktiskt kan börja hänga som vänner.

Gustavs tecken:

No sex

Du känner inte längre att du vill ha sex med ditt ex och har slutat skicka pinsamma fylle-sms? Bra, då kan ni antagligen känna lite på det här med att vara kompisar.

Husdjur

Nu går vi inte ens in på er som har barn, ni bör nämligen vara polare eller åtminstone inte på krigsstigen. Men en hund är också ett ansvar! Har ni ett gemensamt husdjur så vet du att du måste vara kompis med ditt ex.

Massa sex

Ni träffas ibland för att, så att säga, fortsätta ert förhållande utan att ha ett förhållande. Det låter kanon. Det kraschar säkert efter ett tag och blir värre än någonsin men det är ju bra för stunden.

Mötet

Du möter ditt ex:s nya partner på stan. Du funderar inte på hur du på bästa sätt kan lägga krokben på hen. Då är du antagligen redo att vara kompis med ditt ex.

Tid

Det har runnit mycket vatten under broarna, och så vidare. Efter ett tag så inser du faktiskt att du gillade den person som brukade vara en rätt stor del av ditt liv och att den kanske kan vara läge att vara vänner.

Om inte annat lär hen veta en del om dig. 

Magdas tecken:

Bryr dig ej

Du har slutat bry dig på det där sättet som bara paranoida ex kan bry sig på. Inget snokande i sociala medier, inga "Vem har hen nu blivit vän med?", "Vem ÄR den här 'vännen' ens?!", "Varför checkade hen in sig där?" och så vidare.

Du är inget freak längre med andra ord. Hurra.

Känslolös

Du känner verkligen ingen ilska eller sorg när du pratar om hen. Det spelar inte heller någon roll om VAD du pratar om exet för inget berör dig länge och du känner inte att du nödvändigtvis kommer att dö av alla tankar och känslor.

Detta är inte längre du:

Saknaden

Du känner en viss saknad efter människan som ändå var din bästa vän, men det behöver inte vara den där saknaden där du rent instinktivt egentligen bara vill ligga med hen, eller hångla eller annat, utan bara PRATA.

Det ligger liksom inga baktankar bakom din saknad.

Båda har nya

Ni har båda träffat nya partners och det känns mer rätt än någonsin med din nya partner. Du kan inte ens egentligen förstå att du var tillsammans med ditt ex (jo, du kan, men du fattar!).

Ibland går det inte

Nej, ibland går det inte! Och kanske går det egentligen inte ens att vara kompis med sitt ex – och det är också okej. Allt beror ju naturligtvis på hur det slutade.

Tog det slut eftersom ni började känna er mer som syskon än par så är det kanske lättare än om någon av er var otrogen och den andra trashade sönder lägenheten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!