Härliga festivaltider.
1 av 3
Härliga festivaltider.
Bråvalla drar igång på torsdag.
2 av 3
Bråvalla drar igång på torsdag. - Foto: Ap
Sol, värme och musik - kan man begära mer?
3 av 3
Sol, värme och musik - kan man begära mer? - Foto: Ap

7 saker du bara måste ha med dig till Bråvalla

Har du börjat packa men vet inte vad du ska ha med? Vi hjälper dig!


Klädtips

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta den där perfekta outfiten bland alla gummistövlar och jeanshorts. Modette listar därför årets alla måste-ha-plagg som tillsammans gör säsongens snyggaste festivallook. Så ska du klä dig på sommarens festivaler.

Sommartider är lika med festivaltider. Och festivalsäsongen har redan dragit igång och på torsdag är det dags för årets upplaga av Bråvalla. Oavsett om du åker på ditt första äventyr eller är gammal i spelet är det alltid bra med en checklista. Det är så mycket att ta med och du kan inte bestämma dig om något är nödvändigt eller inte. Du vill inte heller ha allt för mycket. 

Nyheter24 listar ut 7 saker som du måste ha med dig till Bråvalla. 

1. Toalettpapper


Bildkälla: TT

Våra grundläggande fysiska behov som att gå på toa har ingen semester även om du är på en festival. Det brukar vara ont om toalettpapper på festivalområden eller du kanske spiller något eller behöver att snyta dig. 

2. Solglasögon


Bildkälla: AP / TT 

I sol som i regn. En rockstjärna har alltid solglasögon på sig. Du blir snyggare, ser bättre och ingen ser dina trötta ögon. Kung på natten, kung på dagen!

3. Vattenflaska


Bildkälla: TT

Du vill väl överleva hela festivalen utan att torka ut dig och ha huvudvärk? Samtidigt så kan det vara lite skönt att tvätta sig. 

4. Silvertejp


Bildkälla: TT

Det är alltid något som går sönder under festivalens gång. Så hur kan du snabbast och bäst fixa något som är sönder? Juste, med silvertejp!

5. Spexmusik


Bildkälla: TT

Festivalen går ut på att lyssna på musik dygnet runt. Så ta med dig en liten stereo, en skiva, en ipod eller varför inte en hel musikanläggning. Tagga med dina favoritlåtar både innan och efter spelningarna.

6. En boll

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall / TT

Det är fint väder på dagen och du har precis vaknat. Du har tråkigt och är inte bakis, vad ska du göra då? Samla ett gäng och lira lite boll. Tiden går fortare och du får dessutom fin bränna. 

7. Öronproppar


Bildkälla: TT

Du gillar att lyssna på bra musik, så varför inte kunna lyssna på det livet ut? Eller så vill du helt enkelt sova en stund medan dina tältgrannar fortsätter festa. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.