1 av 4
- Foto: TT Bild/Montage
Amerikaner litar på svenska företag.
2 av 4
Amerikaner litar på svenska företag. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Och semestrar gärna här.
3 av 4
Och semestrar gärna här. - Foto: TT Bild
Kanske passar de på att ta en fika?
4 av 4
Kanske passar de på att ta en fika? - Foto: Jessica Gow / TT

Därför älskar amerikaner Sverige

Sveriges ses på många sätt som ett föregångsland för jänkarna.


Amerikaner älskar verkligen Sverige, visar en enkätundersökning som tidningen The Local gjort.

På påståendet “jag kan lita på svenska företag” svarade två tredjedelar av amerikanerna som deltog att de höll med. Bara sex procent sade att de inte gjorde det.

Två tredjedelar är inte illa pinkat, med tanke på att amerikaner generellt sett inte litar på företag.

Enligt undersökningen är inte pålitlighet det enda som svenska företag är bra på. Hela 85 procent av amerikanerna som deltog i studien höll också med om påståendet att "svenska produkter är väldesignade”.

Och att den snabbast växande cafékedjan i New York just nu är svenska Fika, är nog ingen slump. Hela 90 procent av The Locals amerikanska läsare var positivt inställda till att semestra i Sverige.

– I USA ses Sverige generellt sett som ett modernt land, och en förebild när det gäller teknologi, hållbarhet och entreprenörskap, säger Helena Kristersson på Svensk-amerikanska handelskammaren, till The Local.

Bildkälla

USA
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.