Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon skrev hyllat inlägg om alkoholhetsen: "Folk frågar om jag är gravid"

Christines inlägg hyllas på Facebook
1 av 3

Christines inlägg hyllas på Facebook

Hon dricker inte alkohol.
2 av 3

Hon dricker inte alkohol.

Ap/TT Bild

Men hon kan gå på fest ändå.
3 av 3

Men hon kan gå på fest ändå.

Giphy

Nyheter | 16/12/2015 15:07

​Christina tröttnade på att bli hetsad att dricka alkohol. I ett hyllat inlägg skriver hon om hur sjukt trött hon är på frågorna och att hon "inte är gravid".

I ett hyllat Facebook-inlägg skriver norska Christina Gjertsen om att hon tröttnat på hetsen kring alkohol. Hon hävdar att i vissa kretsar är det svårt för folk att acceptera att man helt enkelt inte dricker alkohol. Ofta fick Christina en klapp på magen och ett "grattis". För att folk trodde att hon var gravid. Därför poserar hon med sin "ogravida" mage i i sitt inlägg.

"Jag är en ung, självständig kvinna som under senaste tiden valt att avstå alkohol. Det, kära vänner, reagerar många starkt på. Reaktionerna kommer som på räls särskilt till jul.", undrar Christina i sitt inlägg.

Hon stället också frågan "varför ska det vara så?". Där man hamnar i ett fack bland religiösa, gravida och "party poopers" om man inte i stunden dricker alkohol. Hon menar att man kan vara precis "som vem som helst" som dricker alkohol. Hon går fortfarande på fest och vill vara social.

– Jag publicerade inlägget så att människor ska bli lite medvetna om att det faktiskt finns de som säger nej tack och att det ska vara bra så, säger hon till norska Side2.

Läs Christinas hyllade inlägg här (på norska).