Christines inlägg hyllas på Facebook
1 av 2
Christines inlägg hyllas på Facebook
Hon dricker inte alkohol.
2 av 2
Hon dricker inte alkohol. - Foto: Ap/TT Bild

Hon skrev hyllat inlägg om alkoholhetsen: "Folk frågar om jag är gravid"

​Christina tröttnade på att bli hetsad att dricka alkohol. I ett hyllat inlägg skriver hon om hur sjukt trött hon är på frågorna och att hon "inte är gravid".


I ett hyllat Facebook-inlägg skriver norska Christina Gjertsen om att hon tröttnat på hetsen kring alkohol. Hon hävdar att i vissa kretsar är det svårt för folk att acceptera att man helt enkelt inte dricker alkohol. Ofta fick Christina en klapp på magen och ett "grattis". För att folk trodde att hon var gravid. Därför poserar hon med sin "ogravida" mage i i sitt inlägg.

"Jag är en ung, självständig kvinna som under senaste tiden valt att avstå alkohol. Det, kära vänner, reagerar många starkt på. Reaktionerna kommer som på räls särskilt till jul.", undrar Christina i sitt inlägg.

Hon stället också frågan "varför ska det vara så?". Där man hamnar i ett fack bland religiösa, gravida och "party poopers" om man inte i stunden dricker alkohol. Hon menar att man kan vara precis "som vem som helst" som dricker alkohol. Hon går fortfarande på fest och vill vara social.

– Jag publicerade inlägget så att människor ska bli lite medvetna om att det faktiskt finns de som säger nej tack och att det ska vara bra så, säger hon till norska Side2.

Läs Christinas hyllade inlägg här (på norska).

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du alkohol?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.