Felicia Henriksson, 21, från Kristinehamn är helt självlärd och skapar ändå helt hänförande magi med sina sminkningar. Här i bildspelet kan du ta del av redaktionens favoriter, som är lika delar vackra som totalt skräckinjagande i många fall.
1 av 29
Felicia Henriksson, 21, från Kristinehamn är helt självlärd och skapar ändå helt hänförande magi med sina sminkningar. Här i bildspelet kan du ta del av redaktionens favoriter, som är lika delar vackra som totalt skräckinjagande i många fall. - Foto: Privat
Såhär ser Felicia ut till vardags, när hon inte kör loss helt med sina sanslösa sminkningar.
2 av 29
Såhär ser Felicia ut till vardags, när hon inte kör loss helt med sina sanslösa sminkningar. - Foto: Privat
Pikachu, som vi inte direkt är vana att se hen i Pokémon Go.
3 av 29
Pikachu, som vi inte direkt är vana att se hen i Pokémon Go. - Foto: Privat
4 av 29
- Foto: Privat
5 av 29
- Foto: Privat
6 av 29
- Foto: Privat
7 av 29
- Foto: Privat
8 av 29
- Foto: Privat
9 av 29
- Foto: Privat
10 av 29
- Foto: Privat
11 av 29
- Foto: Privat
12 av 29
- Foto: Privat
13 av 29
- Foto: Privat
14 av 29
- Foto: Privat
15 av 29
- Foto: Privat
16 av 29
- Foto: Privat
17 av 29
- Foto: Privat
18 av 29
- Foto: Privat
19 av 29
- Foto: Privat
20 av 29
- Foto: Privat
21 av 29
- Foto: Privat
22 av 29
- Foto: Privat
23 av 29
- Foto: Privat
24 av 29
- Foto: Privat
25 av 29
- Foto: Privat
26 av 29
- Foto: Privat
27 av 29
- Foto: Privat
28 av 29
- Foto: Privat
29 av 29
- Foto: Privat

Felicia sminkar sig själv som en Pokémon – resultatet är skrämmande vackert

Felicias skräckinjagande sminkningar är helt förtrollande. Hon är dessutom helt självlärd. Här kan du ta del av Felicias mästerverk.


Det stora utbudet av YouTube-tutorials har öppnat en hel värld av kunskap och kreativitet, för de som av olika skäl kanske inte har möjlighet att gå en högre utbildning.

En av de som verkligen har bevisat att en komma långt med att vara självlärd är Felicia Henriksson, 21, från Kristinehamn i Värmland.

Hon hade egentligen tänkt bli fotograf, men upptäckte under gymnasiet hur roligt det var att pröva sig fram med olika typer av extrem sminkning. Genom att studera olika stora internationella stjärnor på YouTube så började hon våga experimentera mer och mer.

I filmklippet nedan kan du ta del av några av Felicias fantastiska skapelser.

Två år senare bemästrar hon nu en helt otrolig konstnärlighet och teknik, som ofta är både skrämmande och vacker på samma gång.


– Just nu är det mest en hobby, men jag vill ju gärna jobba som sminkös och lägga mask inom filmbranschen i framtiden. Men det är svårt att få tag på bra utbildningar här. Jag vill inte göra vanlig beautysminkning utan låta kreativiteten flöda, säger Felicia till Nyheter24.

Och flödar, det gör den definitivt, vilket du kan se i det fantastiska bildspelet här ovan. Exempelvis hennes fantastiska Pokémonsminkning tog ungefär fyra timmar.

– Det känns nästan lite hemskt att man tar bort något som man precis har skapat. Det är som att slänga bort en tavla man älskar. Men då får jag se till att dokumentera ordentligt istället, säger Felicia.

En gång gick Felicia till affären i den lilla by där hon bor i full zombiesminkning, vilket drog till sig en hel del uppmärksamhet. Hon säger också att hon ibland glömmer av sig och går ut och hämtar posten i helkroppssminkning, vilket säkert måste ha skrämt slag på en och annan granne eller brevbärare.


Framåt hösten är planen att Felicia ska samarbeta med Kristinehamns stadsteater och hålla i workshops om teatersmink, vilket hon ser mycket fram emot. Förhoppningen är också att kunna få in frilansuppdrag framöver.

Många har efterfrågat att hon ska starta en egen YouTube-kanal, men hon känner att det är alldeles för tidskrävande. Särskilt med tanke på hur lång tid själva sminkningarna tar i sig. Än så länge visar hon helst upp sina verk på Instagram under användarnamnet tinyheavyqueenmakeup.

Missa inte bildspelet längst upp i artikeln med en hel del av Felicias mest häpnadsväckande skapelser.

Här kan du också läsa om Jeely som sminkade sig med 100 lager smink - resultatet är helt galet. Men frågan är om du kommer våga läsa om den här tjejen som skulle använda ögonfransböjare och råkade ut för allas stora skräck.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du också på sminkvideos?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.