Glada nyheter: Netflix succéserie verkar få minst en säsong till

- 26/07/2016, 14:04
Det ser ljust ut för en uppföljning av succéserien Stranger Things.
1 av 4

Det ser ljust ut för en uppföljning av succéserien Stranger Things.

Netflix

Netflix avslöjar....
2 av 4

Netflix avslöjar....

TT

Stranger Things har tokhyllats över hela världen.
3 av 4

Stranger Things har tokhyllats över hela världen.

Netflix

Serien drar många referenser till klassikern E.T.
4 av 4

Serien drar många referenser till klassikern E.T.

E.T/Stranger Things

Det ser ljust ut för en uppföljning av succéserien Stranger Things, enligt skaparna.

När sommaren kommer brukar det vara något tyst från tv-världen. Men, något som lyckats ge stort väsen ifrån sig är Netflix serie Stranger Things.

En serie som brukar beskrivas som en mix mellan Stephen Spielberg, Stephen King och David Crononberg. För att vara tydligare: E.T, The Mist och Twin Peaks möts i en härlig mix och det är särskilt svårt att inte missa E.T-referenserna.

Serien utspelar sig 1983 i en småstad i Indiana där en pojke plötsligt försvinner. Hans mamma (Winona Ryder) vägrar ge upp hoppet om sin son och snart förstår hans vänner att det är något mystiskt bakom försvinnandet.

15 juli hade serien premiär med åtta avsnitt och de flesta som har kollat har tyckts göra det i ett enda svep, och när slutet är kommet verkar tittarna drabbas av ångest.

Men nu kommer glädjande besked! Seriens skapare Matt och Ross Duffer har tillsammans med producenten Shawn Levy avslöjat att det finns planer inte bara för en säsong, utan flera. Detta uppger Nerdist.

Netflix har ännu inte bekräftat att serien är klar för en uppföljning, men efter den positiva kritiken är det svårt att tro att Netflix väljer något annat.

– Om vi får möjlighet att fortsätta, blir det inte bara en andra säsong utan också mer en slags uppföljare, berättade Matt Duffer för IGN.

Med andra ord kan det innebära att inte alla skådespelare kommer följa med i nästa säsong, vilket var vanligt i 80-tals-skräckisarnas uppföljare.

Enligt producenten Shawn Levy skulle de flesta av skådespelarna absolut vilja återvända till serien om de får fortsätta för Netflix.

– Vi hoppas definitivt på fler säsonger. Planen är att fortsätta med karaktärerna och introducera några få nya nyckelpersoner i nästa säsong. Det är många stora mysterier som blir besvarade i första säsongen, men vi har inget emot att hitta nya problem och frågor som motiverar framtida stories och utredningar på det mest underhållande sättet, säger Levy till /Film.

Nyheter24 har tidigare avslöjat 17 rykten om nya säsongen av Pretty Little Liars.