Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Simon, 23, tar Pokémon Go till en helt ny nivå – lanserar Lure and chill

- 10/08/2016, 15:02
Netflix and chill är gammalt som gatan.
1 av 4

Netflix and chill är gammalt som gatan.

Simon Saverud

Simon Saverud, 23, från Örebro har kommit på ett helt nytt sätt att nätverka med andra Pokémontränare.
2 av 4

Simon Saverud, 23, från Örebro har kommit på ett helt nytt sätt att nätverka med andra Pokémontränare.

Simon Saverud

Ett socialt nätverk för Pokémonspelare. Genialt!
3 av 4

Ett socialt nätverk för Pokémonspelare. Genialt!

Simon Saverud

Det sociala nätverket nås enkelt via både mobilen och datorn.
4 av 4

Det sociala nätverket nås enkelt via både mobilen och datorn.

Simon Saverud

Netflix and chill är så 2015. Med tanke på sommarens stora succé så känns Simons sociala nätverk Lure and chill som en given hit.

Det väl inarbetade begreppet Netflix and chill lär snart gå mot sin grav, med tanke på det stora antalet personer som plötsligt har bytt soffliggandet mot långa promenadrundor.

Någon som verkligen har tagit vara på den omåttligt populära sociala trenden med Pokémon Go är Simon Saverud, 23, från Örebro.

Han hade tidigare ett eget socialt nätverk för bloggare, men snart väcktes idén att istället fokusera på gamla barndomskärleken Pokémon och bygga ett socialt nätverk för Pokémontränare.

Och namnet på nätverket? Valet var ganska självklart och samtidigt smått genialt:

Lure and chill.


Sajten lanserades för bara några dagar sedan och påminner med både funktioner och sitt utseende om sajter som Facebook, där du har en egen profilsida och kan interagera med andra användare. I det här fallet då specifikt andra Pokémon Go-spelare.

Självklart är Simon själv ett hängivet fan av spelet och är snart uppe i level 26, i team Mystic.

– Jag valde lag baserat på beskrivningen av laget i spelet, jag är väl kanske den mer intellektuella typen. Men det spelar egentligen ingen roll vilket lag du tillhör, det finns en samhörighet med alla spelare, säger Simon till Nyheter24.

Simons favoritställe i Örebro är just nu Nikolaikyrkan, där det finns tre Pokéstops i närheten av varandra. Men han är inte ute efter rares än.

– Jag fokuserar på att först komma upp i level 30 och sen börja leta efter riktigt sällsynta Pokémon. Men min favorit är Charmander, kanske mest av nostalgiska skäl, säger Simon.

Det är många spelare som använder sig av Facebookgrupper för att nätverka med andra spelare, vilket i dagsläget utesluter de många barn som spelar och också vill komma i kontakt med Pokémontränare. När det gäller nätverket Lure and chill rekommenderar Simon att du som användare är över 13 år.

– Ja, i dagsläget ser det ut så i alla fall. Men jag söker just nu personer som kan hjälpa mig att administrera och utveckla sidan så att det kan fortsätta vara en säker mötesplats, säger Simon.

Sidan fungerar i både mobilen och på datorn och kan läggas in som en app på startskärmen på mobilen.

Här kan du registrera dig som medlem och börja nätverka på Lure and chill.

Bildkälla

De allra flesta som har spelat Pokémon Go hyllar det för sina många fördelar exempelvis för hälsan och den sociala aspekten. Men visste du att spelet även har anklagats för att vara rasistiskt?

Spelar du Pokémon Go?