Stockholm

Var det en gammal McDonalds-reklam som skapade "mördarclownerna"?

De har synts över hela Sverige, de läskiga clownerna. Är den här märkliga reklamfilmen svaret på hur allt egentligen började?


Läs mer

De har synts över hela Sverige, många av Nyheter24s läsare har skickat in bilder och filmer på de läskiga clownerna. Psykologer försöker förklara varför vi är rädda, ändå vet ingen riktigt vad det är som händer.

Det verkar ha startat i USA, sen spred det sig sig till England och snart hade vi obehagliga ”mördarclowner” i varje buske i Sverige. Det kan verka ofarligt men flera personer har skadats av clownerna och flera clowner har åkt på stryk när de skrämt folk.

Författaren Stephen King, som skrev boken DET som innehåller just en obehaglig clown, ska ha sagt att han är helt oskyldig till det här fenomenet. Ingen verkar riktigt veta var eller varför det här fenomenet med att klä ut sig till en läskig clown startade.

Nu har ett märkligt klipp dykt upp på nätet som kanske kan förklara varför.

Klippet ska vara en gammal japansk reklamfilm för McDonalds och maskotclownen Ronald McDonald är verkligen superläskig i det här klippet. Mycket märkligt.

McDonalds har själva sagt att de kommer låta Ronald McDonald hålla låg profil de närmaste månaderna för att inte skrämma upp fler människor.

Mysteriet fortsätter!

Har du sett en clown? Skicka in din video eller bild här eller på vår Facebooksida!


Här har "mördarclowner" setts i Sverige:Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.