Vilka sexställningar föredrar tjejer? Nyheter24 frågade 945 tjejer!
Vilka sexställningar föredrar tjejer? Nyheter24 frågade 945 tjejer! - Foto: Pexels

945 tjejer avslöjar: "De här sexställningarna får oss att komma"

Bland hundratals sexställningar finns det bara några få som får tjejer att komma. För Nyheter24 avslöjar 945 tjejer vilka sexställningar som ofta ger dem orgasm.


Sex är inte bara hett och skönt – det kan vara väldigt roligt också. Att testa sig fram med sin partner om vad som fungerar och prova på ett tiotal sexställningar är roande – och kan ge en rejäl aha-upplevelse.

Men vilka sexställningar njuter tjejer egentligen av – och vilken ger dem orgasm?

Bästa sexställningarna? Tjejerna berättar!

Sexställningar kan ha en stor, ibland avgörande, betydelse för en tjejs chans att komma under ett samlag. Det finns många ställningar som funkar, och det är för det första väldigt individuellt vad man föredrar. Vissa ställningar får en att slappna av bättre, vissa stimulerar klitoris mer än andra – och en del ställningar är perfekta för den som vill hjälpa till med handen under tiden.

Nyheter24 ställde frågan till hundratals tjejer för att ta reda på vilken ställning de gillar mest. Totalt deltog 945 tjejer i undersökningen.

Läs också: Här kan du se vår orgasmskola med sexologen Linn Heed

Sexställningarna tjejerna tycker man måste testa:

1. Doggy

Den vinnande sexställningen visade sig vara “doggy” eller sex bakifrån – hela 45 procent av tjejerna berättade att de nådde orgasm på det sättet. 

2. Rida – framifrån

En annan stark vinnare var även att rida. 30 procent av tjejerna berättade att det var det bästa sättet för de att komma på.

“Rida är den bästa ställningen, framför allt för att man känner g-punkten.” Berättar en av tjejerna i undersökningen.

Rida verkar gå hem hos många tjejer, som upplever att de har bättre kontroll över stimulansen av klitoris då. En tjej berättar att hon förut inte kunde få orgasm utan vibrator eller klitorisstimulans. Allt förändrades när hon träffade sin kille.

"Jag kom fem gånger när jag red honom utan vibrator första gången. Jag började gråta helt plötsligt efteråt för alla känslor vällde över."

3. Rida – "bakifrån"

“Jag är hela tiden nära att komma när jag rider med ryggen emot, men lyckas aldrig. Men så fort han nuddar klitian kommer jag på en millisekund när vi har sex.”

4. 69:an

Den väldigt omtalade oralexpositionen 69:an är en position många verkar ha testat, men få kommer av. Enbart 4 procent uppgav att positionen gav dem orgasm.

“Jag älskar alla slags ställningar men måste säga att 69:an är min favorit, jag är väldigt kinky” berättar en tjej.

Men de flesta tjejer uppgav istället att de fann den obehaglig.

En berättar:

"Orka 69:an... det var något som alla var så jävla sugna på när man var tonåring, typ som om det var extra spännande eller något."

En annan skriver:

"Jag har svårt att slappna av när vi kör 69:an. Jag tänker bara 'hoppas fan han blundar och inte ligger och kollar på mitt rövhål just nu.'"

5. What about missionären, då?

Förvånande nog var det inte alls så många som kom av klassikern “missionären” – bara 15 procent av deltagarna. 

"Jag älskar när jag ligger på rygg och har benen på killens axlar."

6. Skeda
Att skeda var en blygsam favorit som tjejerna i undersökningen inte höll av särskilt högt. 

7. Saxa/tribbing
Att saxa eller "tribbing" var inte heller några starka favoriter. Endast 4 respektive 2 procent angav att de kunde komma av det.

Hur många sexställningar finns det egentligen?

Det finns hur många som helst! Kanske har du själv en egen favorit som inte står med här? Några ställningar som tjejerna inte föredrog i vår undersökning var bland annat stående och den "spanska stolen". Det är bra att komma ihåg att de sexställningar du föredrar förmodligen har många olika orsaker till varför just du gillar den. Det kan vara att du helt enkelt tycker att ställningen är het och att du går igång på den. Andra ställningar är mer "fysiskt praktiska" – och några andra sexställningar kanske du gör för den andra personens skull mest!

Majoriteten av kvinnor har svårt att få orgasm utan klitorisstimulans. Kolla in de här 8 sakerna som tjejer både njuter och får orgasm av. Kolla även in de sexställningar som är mäns absoluta favoriter här.

/
Har du fått orgasm genom någon av ställningarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.