Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Svenska tjejer berättar: De här sexställningarna får oss att komma

- 19/01/2017, 21:37 -

Bland hundratals sexställningar finns det bara några få som får tjejer att komma. Här kan du läsa om vilka.

Sex är inte bara hett och skönt – det kan vara väldigt roligt också. Att testa sig fram med sin partner om vad som fungerar och prova på ett tiotal sexställningar är roande – och kan ge en rejäl aha-upplevelse.

Men vilka sexställningar njuter tjejer egentligen av – och vilken ger dem orgasm?

Nyheter24 ställde frågan till hundratals tjejer för att ta reda på hur det egentligen står till. Totalt deltog 945 tjejer i undersökningen.

Den vinnande sexställningen visade sig vara “doggy” eller bakifrån – hela 45 procent av tjejerna berättade att de nådde orgasm på det sättet.

En annan stark vinnare var även att rida. 30 procent av tjejerna berättade att det var det bästa sättet för de att komma på.

En tjej berättar att hon förut inte kunde få orgasm utan vibrator eller klitorisstimulans. Allt förändrades när hon träffade sin kille.

"Jag kom fem gånger"

"Jag kom fem gånger när jag red honom utan vibrator första gången. Jag började gråta helt plötsligt efteråt för alla känslor vällde över."

Bildkälla: Cosmopolitan/Pinterest

“Rida är den bästa ställningen, framför allt för att man känner g-punkten.”

“Jag är hela tiden nära att komma när jag rider med ryggen emot, men lyckas aldrig. Men så fort han nuddar klitian kommer jag på en millisekund när vi har sex.”

Förvånande nog var det inte alls så många som kom av klassikern “missionären” – bara 15 procent av deltagarna och den blev därmed tredje favorit.

"Jag älskar när jag ligger på rygg och har benen på killens axlar."

Den väldigt omtalade oralexpositionen 69:an är en position många verkar ha testat, men få kommer av. Enbart 4 procent uppgav att positionen gav dem orgasm.

Bildkälla: Cosmopolitan/Pinterest

“Jag älskar alla slags ställningar men måste säga att 69:an är min favorit, jag är väldigt kinky” berättar en tjej.

Men de flesta tjejer uppgav istället att de fann den obehaglig.

En berättar:

"Orka 69:an... det var något som alla var så jävla sugna på när man var tonåring, typ som om det var extra spännande eller något."

En annan skriver:

"Jag har svårt att slappna av när vi kör 69:an. Jag tänker bara 'hoppas fan han blundar och inte ligger och kollar på mitt rövhål just nu.'"

Att skeda och att saxa/tribbing var inte heller några starka favoriter. Endast 4 respektive 2 procent angav att de kunde komma av de här ställningarna.

Se alla sexställningar i videon ovan.

Har du någon gång upplevt obalans i ditt sexliv?
Har du någon gång haft problem med kommunikationen till en partner?
Har du någon gång önskat att du haft verktyg för att bli bättre på relationer?

Svårt att få orgasm? Här kan du se vår orgasmskola med sexologen Linn Heed

Majoriteten av kvinnor har svårt att få orgasm utan klitorisstimulans. Kolla in de här 8 sakerna som tjejer både njuter och får orgasm av. Kolla även in de sexställningar som är mäns absoluta favoriter här.

Har du fått orgasm genom någon av ställningarna?