Expertens varning: Därför ska du uppdatera din iPhone direkt

- 25/01/2017, 11:13 -
Ett säkerhetsföretag går ut med en stark uppmaning om att uppdatera din iPhone.
1 av 3

Ett säkerhetsföretag går ut med en stark uppmaning om att uppdatera din iPhone.

Flickr / Pixabay

Anledningen handlar om säkerhetsbrister.
2 av 3

Anledningen handlar om säkerhetsbrister.

Flickr

Som gör telefonen känslig för cyberangrepp.
3 av 3

Som gör telefonen känslig för cyberangrepp.

TT

En säkerhetsfirma har gått med en stark uppmaning – att man måste uppdatera sin iPhone och andra Apple-produkter så snabbt som möjligt.

En säkerhetsfirma har hittat allvarliga säkerhetsbrister i viktiga Apple-program. Därför går de nu ut med en uppmaning: Uppdatera din iPhone och dina Apple-program nu!

TT

Det är den danska säkerhetsfirman CSIS som har hittat känslig information som de menar är kritisk – och kan leda till cyberattacker från hackers, skriver danska Finans.

Totalt handlar det om nio program som har säkerhetsbrister, vilket inkluderar operativsystemet iOS, iTunes och molntjänsten iCloud. Det handlar alltså om de viktigaste funktionerna i hela telefonen och datorn.

De berörda programmen är iTunes, webbläsaren Safari, iCloud för Windows, iOS för iPhone, tvOS för Apple TV, watchOS för Apple Watch, musikprogrammet GarageBand och macOS Sierra för MacBook.

Apples hemsida kan du läsa mer om programmen det handlar om och även hitta information om uppdateringar.

Flickr

Dessutom har allt fler iPhone-användare märkt av att den kalla vintern inneburit problem med telefonen. Apple själva skriver att telefonen kan bli skadad och att batteritiden kan förkortas om telefonen används under 20 minusgrader.

Ett tips kan därmed vara att använda ett case för att skydda telefonen i det svenska vintervädret.

Läs också om den nya "biofunktionen" som ryktas lanseras med nästa iPhone – och på tal om iPhone 8: här är alla rykten om hur den ska se ut.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.