Att beställa vin är en hel vetenskap.
1 av 3
Att beställa vin är en hel vetenskap. - Foto: TT
Och att få till det så att det båda är prisvärt och gott är inte helt lätt.
2 av 3
Och att få till det så att det båda är prisvärt och gott är inte helt lätt. - Foto: TT
Men det verkar som det finns en del knep att ta till.
3 av 3
Men det verkar som det finns en del knep att ta till. - Foto: TT

Experten: Därför ska du alltid beställa det billigaste vinet på menyn

Brukar du tro att det är bättre att beställa in något av de dyrare vinerna på restaurang? Då borde du läsa det här.


Brukar du beställa in en flaska av det näst- eller tredje billigaste vinet när du är på restaurang för att inte verka snål? Då gör du helt fel enligt sommeliern Mark Oldman, skriver Independent.

Oldman förklarar att även om du tror att du är smart när du väljer det andra eller tredje vinet på listan, så är du långt ifrån så smart som du tror. För sommeliern har redan räknat ut att det är just så du tänker, förklarar han.

Det gör att många restauranger lägger ett vin de har för många flaskor av, eller har de blåst upp priset på just de vinerna, trots att det troligen inte är så stor kvalitetsmässig skillnad mellan det billigaste och näst billigaste.

Bildkälla: TT

Det gör alltså att nummer två och tre på vinlistan oftast är de minst prisvärda vinerna på hela vinlistan. Därför är det enligt Oldman säkrare att beställa det billigaste vinet på listan om du vill ha valuta för pengarna.

Han poängterar dock att knepet bara fungerar på restauranger som håller hög klass och har bra kvalitet på alla sina viner – även de billigare.

Och hur vet man då att man är på en sådan restaurang? Jo, enligt Oldman så märks det på att personalen på restaurangen är kunnig, kan förklara saker om varje vin på listan och kan svara på dina frågor utan problem, skriver Independent.

Så nästa gång du ska ut och äta fint på stan, tänk på att du inte behöver skämmas över att beställa in det billigaste vinet. Skönt ju!

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför vissa personer blir röda i ansiktet när de dricker vin och att det nu äntligen finns vin för katter så ingen behöver dricka ensam mer.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Vin
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du vin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.